Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelný salát s jablky a hroznovým vínem

Čerstvé letní zelí svoje chutě nejlépe předá v dobrém salátu. Salát doplňte řeckým jogurtem a chuťově výraznějším typem octa. Před podáváním přihoďte pár barevně kontrastních bobulí hroznového vína. Salát bude chutný a navíc i hezký na pohled.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Susa Susa

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 323 kJ /
794 kcal
Bílkoviny37,61 g
Tuky12,69 g
Vláknina86,55 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 1,67 g
Sůl3,62 g
Sacharidy89,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nastrouháme pomocí food processoru nebo struhadla na tenké nudličky a vsypeme ho do větší mísy. Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájená jablka (i se slupkou) a nadrobno nakrájený řapíkatý celer. Krok 3: Do zelí vmícháme řecký jogurt, balzamikový ocet a citronovou šťávu. Krok 4: Salát ochutíme solí, necháme chvíli proležet v chladu. Před podáváním ho posypeme nasekanou petrželkou a rozpůlenými kuličkami hroznového vína.

TIP: Jak udělat salát z čerstvého zelí

Zveřejněno 30. 4. 2016

Poznámka autorky Susa

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :-)

cookingwithsusa.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný salát s jablky a hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MAVR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný salát s jablky a hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MAVR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
salat s hroznovym vinem, zelný salát s s jablkem, salát s jablek s hroznovým vínem a mrkví, zeli s hroznovym vinem, salát z červeného a bílého zelí s hrozny, salat s hroznovym vinem a jogurtem

Suroviny:
zelí bílé hlávkové, jablko, jogurt řecký, celer, víno hroznové, ocet balsamiko, šťáva citronová, petrželka zelená, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu