Vepřová panenka s medvědí omáčkou

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

1 větší vepřová panenka (500 g)
sůl
pepř
2 šalotky
50 ml suchého bílého vína
svazek medvědího česneku (50 g)
2 lžičky worcesterové omáčky
200 ml smetany
olej
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na silnější plátky, lehce je naklepeme klouby prstů, osolíme a opepříme.
    V hlubší pánvi rozehřejeme olej a plátky z obou stran krátce osmahneme, tak, aby se maso nevysušilo a zůstalo ještě šťavnaté.
    Hotové odložíme stranou a uchováme v teple.

  2. Do pánve po mase vhodíme nasekané šalotky, necháme je zesklovatět a zastříkneme vínem. Když se víno odpaří, zalijeme asi půl šálkem horké vody a přidáme nahrubo nasekaný medvědí česnek. Necháme pár minut podusit, pak vše rozmixujeme a znovu přivedeme k varu.
    Přilijeme smetanu, dochutíme worcesterem, pepřem a podle chuti dosolíme.
    Když se omáčka zredukuje na požadovanou hustotu, můžeme vypnout.
    Podáváme s různě upravenými bramborami, ale výborně chutná i s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 85 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka s medvědí omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová panenka s medvědim česnekem vepřová panenka recepty vepřová panenka recept vepřová panenka na medvědí česnek recepty z vepřové panenky vepřová panenka na smetaně recept na veprove na medvědí česnek vepřová panenka medvědí česnek recept panenka s medvědím česnekem top recepty z vepřová panenka vepřová panenka a medvědí česnek veprova panenka s medvědim česneku panenka medvědí česnek vepřová panenka se smetana vino recepty vepřová panenka s pepřovou omáčkou recepty na vepřovou panenku s omáčkou panenka s čedarovou omáčkou vepřové na smetaně medvědí česneku panenka v medvedim cesnekem

Zapomněl/a jsem heslo