Suroviny pro 40
40
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 54 241 kJ / 12 964 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 344,80 g |
Tuky | 369,80 g |
Vláknina | 50,60 g |
Cholesterol | 4,19 g |
Sodík | 4,07 g |
Sůl | 9,15 g |
Sacharidy | 2 038,90 g |
Postup přípravy
postup na krém: svaříme vodu s rozmíchanou moukou na hustou kaši, necháme pod potravinovou folií vychladnout (aby neoschlo), vyšleháme s trochou cukru moučka dohladka, všleháme změklé máslo (používám Creme Bonjour raději než klasické máslo, je do krému jemnější) a cukr dle chuti. Odebereme 1/3 stranou na pomazání boků. Do zbytku všleháme tvaroh.
jeden menší korpus odložíme, poslouží rozdrobený jako hlína v sudech a okolo sudů na tácu Krok 2: Korpusy rozkrojíme podélně na třetiny, promažeme marmeládou, krémem a proložíme jahodami, vrchní koprus potřeme také slabou vrstvou tvaroh.krému, boky začistíme máslovým základním krémem (aby tvarohový nepřišel do styku s marcipánem), necháme do druhého dne proležet. Krok 3: Obložíme boky marcipánovým pruhem- podkladem o cca 2cm vyšší, než je korpus a sestavíme korpusy na sebe na finálním podnosu s vyššími okraji (mně udělal tác manžel na míru lednice - max 38cm hrana). Na podklad přilepíme marcipánová prkna, barvami vystínujeme, přidáme marcipánové pruhy - obruče, které natřeme stříbrnou barvou. Na korpusy dáme jako hlínu část rozdrobeného posledního korpusu, zbytek umístíme na tác (dá se po snědení dortu použít třeba do pohárů, zde má funkci spíš dekorační), zapícháme květy, poupata a listy krokusů a břečťan. Na poslední fotce doplněno i o čokoládové kamínky, dodala jsem na poslední chvíli. Krok 4: Postup na kytky - inspirací je na netu hodně, je to piplačka, každý lístek je vytvarovaný na drátku, po zaschnutí pak postupně svazovány floristickou páskou.
Zveřejněno 14. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort - květinové sudy s krokusy a břečťanem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmAQ
Moje poznámka
Dort - květinové sudy s krokusy a břečťanem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmAQ
Nejnovější recepty
Jablečný závin podle Míši Landové
Přidáno před 5 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Přidáno před 6 hodinami
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 23 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno 1. 8. 2025 08:02:02
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno 1. 8. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny blbouny
Jindra100 před 4 minutami
Těsto na pizzu
xLIONx před 48 minutami
Špagety s mletým vepřovým masem
TH před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
pa.zbo před 1 hodinou
Kuřecí steak s kaší a vínovou omáčkou
rybarka007 před 1 hodinou
Houby na kyselo
Nerea před 1 hodinou
Plátky panenky na másle
j-mart před 2 hodinami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Routeu před 2 hodinami
Pečené vepřové kotlety
Kykolka před 2 hodinami
Kuře na paprice
Kykolka před 2 hodinami
Tématické fráze:
dort sud,
prkna z marcipánu,
sudy na kytky,
sud dort,
dort sud postup,
květiny v sudech,
kytky krokusy,
květinový dort z araňžerské hmoty,
květináče s břečťanem,
dort jako pohár,
květinové lístky na dort,
marcipánový sud,
kytky v sudu,
krem s brectanem,
dort sudy,
marcipánový dort s květinami,
korpus na sud,
dotry sudy,
postup na dort sud,
krokus z marcipanu postup
Suroviny:
vejce,
sůl,
cukr písek,
olej,
kakao,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
cukr,
olej,
kakao,
mouka hladká,
voda,
mouka polohrubá,
rama créme bonjour,
tvaroh měkký,
cukr moučkový,
jahody čerstvé,
marmeláda pikantní,
cukr,
mléko sušené,
voda,
med,
mandlové aroma,
potravinářské barvivo,
Komentáře (12)