Suroviny pro 40
40
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 54 241 kJ / 12 964 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 344,80 g |
| Tuky | 369,80 g |
| Vláknina | 50,60 g |
| Cholesterol | 4,19 g |
| Sodík | 4,07 g |
| Sůl | 9,15 g |
| Sacharidy | 2 038,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: postup na korpusy v poznámce
postup na krém: svaříme vodu s rozmíchanou moukou na hustou kaši, necháme pod potravinovou folií vychladnout (aby neoschlo), vyšleháme s trochou cukru moučka dohladka, všleháme změklé máslo (používám Creme Bonjour raději než klasické máslo, je do krému jemnější) a cukr dle chuti. Odebereme 1/3 stranou na pomazání boků. Do zbytku všleháme tvaroh.
jeden menší korpus odložíme, poslouží rozdrobený jako hlína v sudech a okolo sudů na tácu Krok 2: Korpusy rozkrojíme podélně na třetiny, promažeme marmeládou, krémem a proložíme jahodami, vrchní koprus potřeme také slabou vrstvou tvaroh.krému, boky začistíme máslovým základním krémem (aby tvarohový nepřišel do styku s marcipánem), necháme do druhého dne proležet. Krok 3: Obložíme boky marcipánovým pruhem- podkladem o cca 2cm vyšší, než je korpus a sestavíme korpusy na sebe na finálním podnosu s vyššími okraji (mně udělal tác manžel na míru lednice - max 38cm hrana). Na podklad přilepíme marcipánová prkna, barvami vystínujeme, přidáme marcipánové pruhy - obruče, které natřeme stříbrnou barvou. Na korpusy dáme jako hlínu část rozdrobeného posledního korpusu, zbytek umístíme na tác (dá se po snědení dortu použít třeba do pohárů, zde má funkci spíš dekorační), zapícháme květy, poupata a listy krokusů a břečťan. Na poslední fotce doplněno i o čokoládové kamínky, dodala jsem na poslední chvíli. Krok 4: Postup na kytky - inspirací je na netu hodně, je to piplačka, každý lístek je vytvarovaný na drátku, po zaschnutí pak postupně svazovány floristickou páskou.
postup na krém: svaříme vodu s rozmíchanou moukou na hustou kaši, necháme pod potravinovou folií vychladnout (aby neoschlo), vyšleháme s trochou cukru moučka dohladka, všleháme změklé máslo (používám Creme Bonjour raději než klasické máslo, je do krému jemnější) a cukr dle chuti. Odebereme 1/3 stranou na pomazání boků. Do zbytku všleháme tvaroh.
jeden menší korpus odložíme, poslouží rozdrobený jako hlína v sudech a okolo sudů na tácu Krok 2: Korpusy rozkrojíme podélně na třetiny, promažeme marmeládou, krémem a proložíme jahodami, vrchní koprus potřeme také slabou vrstvou tvaroh.krému, boky začistíme máslovým základním krémem (aby tvarohový nepřišel do styku s marcipánem), necháme do druhého dne proležet. Krok 3: Obložíme boky marcipánovým pruhem- podkladem o cca 2cm vyšší, než je korpus a sestavíme korpusy na sebe na finálním podnosu s vyššími okraji (mně udělal tác manžel na míru lednice - max 38cm hrana). Na podklad přilepíme marcipánová prkna, barvami vystínujeme, přidáme marcipánové pruhy - obruče, které natřeme stříbrnou barvou. Na korpusy dáme jako hlínu část rozdrobeného posledního korpusu, zbytek umístíme na tác (dá se po snědení dortu použít třeba do pohárů, zde má funkci spíš dekorační), zapícháme květy, poupata a listy krokusů a břečťan. Na poslední fotce doplněno i o čokoládové kamínky, dodala jsem na poslední chvíli. Krok 4: Postup na kytky - inspirací je na netu hodně, je to piplačka, každý lístek je vytvarovaný na drátku, po zaschnutí pak postupně svazovány floristickou páskou.
Zveřejněno 14. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort - květinové sudy s krokusy a břečťanem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmAQ
Moje poznámka
Dort - květinové sudy s krokusy a břečťanem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmAQ
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 6 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 8 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 1 hodinou
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 3 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 4 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 4 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 6 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 6 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 6 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 6 hodinami
Tématické fráze:
dort sud,
prkna z marcipánu,
sudy na kytky,
sud dort,
dort sud postup,
květiny v sudech,
kytky krokusy,
květinový dort z araňžerské hmoty,
květináče s břečťanem,
dort jako pohár,
květinové lístky na dort,
marcipánový sud,
kytky v sudu,
krem s brectanem,
dort sudy,
marcipánový dort s květinami,
korpus na sud,
dotry sudy,
postup na dort sud,
krokus z marcipanu postup
Suroviny:
vejce,
sůl,
cukr písek,
olej,
kakao,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
cukr,
olej,
kakao,
mouka hladká,
voda,
mouka polohrubá,
rama créme bonjour,
tvaroh měkký,
cukr moučkový,
jahody čerstvé,
marmeláda pikantní,
cukr,
mléko sušené,
voda,
med,
mandlové aroma,
potravinářské barvivo,
Komentáře (12)