Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 534 kJ / 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,50 g |
Tuky | 3,25 g |
Vláknina | 39,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 785 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 48,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer, mrkev i petržel nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, ale necháme vcelku. Skelet i křídla dobře propláchneme. Vše dáme i s kořením do velkého hrnce s vodou a přivedeme k varu.
Krok 2: Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme teplotu, aby voda jemně probublávala. Tomu se říká, že vývar táhneme. Čas od času sebereme z hladiny pěnu, která se vytvořila. Asi po hodině všechno opatrně promícháme a necháme dál mírně vařit – táhnout.
Krok 3: Po 4 hodinách odstavíme a necháme v klidu vychladnout. Pak všechny suroviny vyjmeme z hrnce, ty už nebudeme potřebovat. Po tak dlouhé době vaření předaly všechnu chuť do vývaru, takže je vyhodíme. I skelet a křídla. Pokud je vám masa líto, ochutnejte. Zjistíte, že si na něm dál už nepochutnáte. Ale nelitujte, všechno chutné zůstalo ve vývaru!
Krok 4: Teď už jenom přecedíme do sklenic. Někdo doporučí jemné pláténko, tentokrát jsem nasadil "jenom" superjemné sítko. Faktem je, že touto cestou se ve vývaru uchová i tuk, ale to není na škodu. Vývar také nebude tak čirý, jak o tom spousta kuchařů sní, ale – to vám potvrdí i machři, že to není na škodu. Každopádně je to skvělý základ na další vaření – v ledničce vydrží, ale když si ho oblíbíte, mizí dost rychle. Připravuji z něho nejenom polévky, ale přidávám i do dalších jídel.
Zveřejněno 31. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí domácí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W04Q
Moje poznámka
Kuřecí domácí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W04Q
Nejnovější recepty
Dýňový kompot
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky naložené v jogurtu a smažené v těstíčku
Přidáno před 7 hodinami
Krevety
Přidáno před 23 hodinami
Dýňové lívanečky
Přidáno 25. 9. 2025 16:03:03
Pečená kuřecí křídla se sýrovým dipem, bramborami a paprikou
Přidáno 25. 9. 2025 15:56:10
Strouhaná jablka ve vlastní šťávě
Přidáno 25. 9. 2025 14:09:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenka na koláč
Veruncicka před 7 minutami
Pečené toustové roládky s ledovým salátem
Rapljan před 3 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
iveta.kroul před 4 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
andy.mocuba před 4 hodinami
Cikánské pikantní hovězí nudličky
Sahula před 4 hodinami
Rychlokoláč s drobenkou
Olivia1991 před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Bertas před 6 hodinami
Vepřový plátek na cibulce
dedektonik před 7 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Helenka1993 před 7 hodinami
Buchta Rafaelo
Helenka1993 před 7 hodinami
Tématické fráze:
domácí kuřecí vývar,
čirý kuřecí vývar,
kuřecí vývar,
jak udělat čirý vývar,
recept kureci vyvar,
domácí vývar,
vývar do mrazáku,
kureci vyvar do mrazáku,
recept na kuřecí vyvar,
domaci vývar kureci,
domácí kureci vývar recept,
kuřecí vývar postup,
jak udělat čirý kuřecí vývar,
skvělý kuŕecí vývar,
recept na domací kuřecí vývar,
jak udělat kuřecí vývar,
kuřecí vyvar ciry,
čirý vývar kuřecí,
jak na čirý vývar,
vývary do do mrazáku
Suroviny:
celer,
petržel,
mrkev,
skelet kuřecí,
křídla kuřecí,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
voda
Komentáře (5)