Parmezánové krekry

mysulka Kuchařka: mysulka

Slané pečivo 5 názorů

Suroviny

100 g celozrné špaldové mouky
100 g hladké mouky
1 vejce
50 ml olivového oleje
50 g másla
50 g parmezánu
1 - 2 polévkové lžíce mléka
1/2 lžičky prásku do pečiva
1/2 lžíčky soli
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme alespoň na půl hodiny do lednice.

  2. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na 3 -4 milimetry. Vykrájíme libovolné tvary a dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Můžeme ozdobně propíchat vidličkou.

  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C , 15 - 20 min.

Poznámka

Díky celozrné mouce se s těstem trochu hůře pracuje, ale ta chuť za trochu námahy stojí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Parmezánové krekry

Tématické fráze: parmazanove krekry celozrnné krekry celozrné krekry krekry s parmazánem parmazánové krekry recept celozrnné krekry recept parmezánové chipsy parmazanove krekry s rormarynem recept recept krekry parmazánové recepty krekry z parmazanu recept na parmazánové těsto recept na celozrnné krekry recept slané s parmazanem krekry recept na krekry krekry recept pečivo s parmezánem + recept recept celozrné krekry parmezánové krekry z celozrné mouky