Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 006 kJ / 2 152 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,78 g |
Tuky | 66,03 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 2,08 g |
Sodík | 881 mg |
Sůl | 1,68 g |
Sacharidy | 289,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1. varianta:
Do mísy rozklepneme vajíčka, přidáme tvarohy, špetku soli a rýžovou krupičku. Všechno pořádně promícháme a vytvoříme těsto. Na zjemnění přidáme podmáslí - podle potřeby, pokud by bylo těsto příliš husté, můžeme podmáslí přidat více.
Desku nebo vál si posypeme rýžovou krupičkou a lžící vykrajujeme kousky těsta, ze kterých tvoříme placičky. Na každou placičku položíme jahodu a obalíme. Hotový knedlíček obalíme v krupičce.
Vaříme v osolené vodě cca 5 minut, poté knedlíčky promíchneme a vaříme ještě asi 3 minuty. Jeden zkušební můžeme vytáhnout, rozkrojit a zkontrolovat, jestli je už hotový.
Na talíři sypeme cukrem, polijeme rozpuštěným máslem, ozdobíme zakysanou smetanou a čerstvými jahodami. Krok 2: 2.varianta:
Do mísy rozklepneme vajíčka, přidáme tvarohy, špetku soli a promícháme. Přidáme pohankovou krupici a vytoříme těsto.
Desku nebo vál si posypeme pohankovou moukou hladkou a lžící vykrajujeme kousky těsta. Pokud se nám zdá těsto příliš lepivé, můžeme každý kousek obalit v pohankové mouce. Následně je trochu zplacatíme, na každý kousek dáme jahodu a obalíme ji v těstě. hotový knedlíček poválíme v pohankové mouce.
Vaříme v osolené vodě cca 5-6 minut, poté knedlíčky promícháme a vaříme další 3-4 minuty. Na zkoušeku můžeme jeden knedlíček rozkrojit, jestli je už hotový.
Na talíči sypeme cukrem, polijeme rozpuštěným máslem, přidáme zakysanou smetanu a čerstvé jahody. Krok 3: Zdravější varianta posypání:
Na pánvičce rozpustíme 2 lžíce medu a na něm opražíme vločky. Necháme vychladnout.
Vločky pomeleme v mlýnku na strouhanku, posypeme jimi knedlíčky a případně dosladíme javorovým sirupem nebo agave.
Do mísy rozklepneme vajíčka, přidáme tvarohy, špetku soli a rýžovou krupičku. Všechno pořádně promícháme a vytvoříme těsto. Na zjemnění přidáme podmáslí - podle potřeby, pokud by bylo těsto příliš husté, můžeme podmáslí přidat více.
Desku nebo vál si posypeme rýžovou krupičkou a lžící vykrajujeme kousky těsta, ze kterých tvoříme placičky. Na každou placičku položíme jahodu a obalíme. Hotový knedlíček obalíme v krupičce.
Vaříme v osolené vodě cca 5 minut, poté knedlíčky promíchneme a vaříme ještě asi 3 minuty. Jeden zkušební můžeme vytáhnout, rozkrojit a zkontrolovat, jestli je už hotový.
Na talíři sypeme cukrem, polijeme rozpuštěným máslem, ozdobíme zakysanou smetanou a čerstvými jahodami. Krok 2: 2.varianta:
Do mísy rozklepneme vajíčka, přidáme tvarohy, špetku soli a promícháme. Přidáme pohankovou krupici a vytoříme těsto.
Desku nebo vál si posypeme pohankovou moukou hladkou a lžící vykrajujeme kousky těsta. Pokud se nám zdá těsto příliš lepivé, můžeme každý kousek obalit v pohankové mouce. Následně je trochu zplacatíme, na každý kousek dáme jahodu a obalíme ji v těstě. hotový knedlíček poválíme v pohankové mouce.
Vaříme v osolené vodě cca 5-6 minut, poté knedlíčky promícháme a vaříme další 3-4 minuty. Na zkoušeku můžeme jeden knedlíček rozkrojit, jestli je už hotový.
Na talíči sypeme cukrem, polijeme rozpuštěným máslem, přidáme zakysanou smetanu a čerstvé jahody. Krok 3: Zdravější varianta posypání:
Na pánvičce rozpustíme 2 lžíce medu a na něm opražíme vločky. Necháme vychladnout.
Vločky pomeleme v mlýnku na strouhanku, posypeme jimi knedlíčky a případně dosladíme javorovým sirupem nebo agave.
Zveřejněno 18. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové varianty tvarohových knedlíčků s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DVRY
Moje poznámka
Bezlepkové varianty tvarohových knedlíčků s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DVRY
Nejnovější recepty
Hovězí nakyselo
Přidáno před 13 hodinami
Pýchavka v pivním těstíčku
Přidáno před 17 hodinami
Plněné bagetky s opečenou pýchavkou
Přidáno před 17 hodinami
Fazolky na kyselo s houbami
Přidáno před 17 hodinami
Smažená pýchavka na dva způsoby
Přidáno před 17 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno 27. 9. 2025 07:38:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
jajiti před 17 minutami
Andělsky nadýchaný perník
habis před 28 minutami
Jablíčka ve smaženém kabátku
Sahula před 33 minutami
Kynutý knedlík
Evculina84 před 54 minutami
Staročeská bramborová omáčka s hříbky
Sahula před 59 minutami
Krkovička na bramborách z remosky jednoduše
viktor.bris.vb před 1 hodinou
Těstovinový salát s tuňákem I
Palenka před 2 hodinami
Karamelizované kysané zelí podle Oldy
Sendy223 před 2 hodinami
Povidla ze švestek
Dycky před 2 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
Jablkoza před 3 hodinami
Tématické fráze:
bezlepkové tvarohové knedlíky,
bezlepkové jahodové knedlíky,
tvarohové knedliky bezlepkove,
tvarohové knedlíky z pohankové mouky,
tvarohove knedliky z ryzove mouky,
tvarohove knedliky z ryzove krupice,
tvarohove bezlepkove knedliky,
bezlepkové recepty,
jahodovy bezlepkový knedlik,
tvarohové knedlíky s jahodami,
bezlepkové tvarohové jahodové knedlíky,
bezlepkové jahodové knedlíky recept,
jahodové knedlíky bezlepkové,
kuchařka pro dceru tvarohové knedlíky,
tvarohové knedlíky s rýžovou moukou,
jak se dělají jahodové knedlíky,
jahodové bezlepkové knedlíky,
bezlepkove tvarohove knedliky recept,
tvarohove knedliky z pohankove je krupice,
bezlepkové pohankové knedliky
Suroviny:
tvaroh,
vejce,
rýžová krupička,
sůl,
podmáslí,
jahody,
tvaroh měkký,
vejce,
sůl,
krupice pohanková,
mouka pohanková hladká,
jahody,
vločky rýžové,
med,
sirup javorový
Komentáře (4)