Zapečené cannelloni se špenátem

lemarti Kuchařka: lemarti

Bezmasá jídla 18 názorů

Suroviny

12 ks těstovin cannelloni
50 g másla
40 g hladké mouky
300 ml mléka
1 cibule
2 stroužky česneku
400 g sekaných rajčat z konzervy
sůl
pepř
500 g mraženého sekaného špenátu
2 žloutky
2 mozarelly
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cannelloni povaříme v osolené vodě cca 3 minuty. Scedíme a necháme okapat.

  2. Cibuli najemno nakrájíme, česnek nasekáme nahrubo.

  3. V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku a osmahneme. Za stálého míchání přilijeme pomalu mléko a uvaříme hustý bešamel. Odstavíme a osolíme.

  4. V menší pánvi na oleji necháme zesklovatět cibuli a česnek, přidáme rajčata. Osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou 10 minut podusit.

  5. Mozarellu nastrouháme nahrubo,čtvrtinu dáme stranou a smícháme se špenátem a žloutky. Osolíme, opepříme a promícháme.

  6. Cannelloni plníme připraveným špenátem.

  7. Do vymazané zapékací mísy položíme 6 ks naplněných cannelloni, zalijeme rajčatovou omáčkou, položíme zbytek těstovin a zalijeme bešamelem. Posypeme zbytkem mozarelly a dáme do trouby péct na 180°C asi 40 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zapečené cannelloni se špenátem

  • Bibinka Bibinka

    Lemartinko, moc pěkný a stojí to za 9.bod:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Leni s chutí bych si nabídla:-8Máš to krásně a úhledně naservírované:-K+8:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Leni, nejen luxusní foto;-):yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    rebeka:jo.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    magdalenka::-D:-D:-D že by;-):-?:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    1974andrea:ty si na vine, prebytky donesiem!

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    magdalenka:Nene, díky, my si dáme radši něco od masa a mangoldu jenom trošku:-D. Já mám 7 rostlin a stačí;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    rebeka: mne sa zdá, že špenát je trochu "trávovitejší"? Alebo v tom mrazenom je veľa posekanej trávy???

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    1974andrea: Zajtra odchádzam do Čiech, nechceš priviezť??? :-D:-D:-D
    A čo je to pár rostlinek v tvojom ponímaní???

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Leni, také dělám velmi podobně, do špenátu dávám ještě ricottu:-p:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    magdalenka:Já ti říkala, že si máš dát jenom pár rostlinek:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    magdalenka: já bych řekla, že opravdu není v chuti rozdíl mangold nebo špenát.. mangold se mi zdá jemnější, nebo jak to říci;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    takto nějak velmi podobně dělávám lasagne, tam ovšem ještě přidávám mleté maso;-) tohle vypadá úžasně:yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    varilamyskakasicku: čo s ním, keď rastie, že nestíhame konzumovať??? ;-)Plus je zdravší ako špenát a v hotovom jedle nepoznať veľmi rozdiel...

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

1 2

Tématické fráze: canelloni se špenátem a ricottou cannelloni plněné špenátem caneloni canelloni se špenátem caneloni se špenátem zapečené caneloni cannelloni plněné masem a špenátem caneloni s ricotou a špenátem caneloni plněné masem a spenátem spenatove cannelloni caneloni plněné špenátem zapečené canelloni se špenátem plněné caneloni cannelloni plnene spenatem a ricottou recept plněné caneloni zapečené cannelloni plněné cannelloni špenátem canelloni plněné špenátem caneloni se špenátem a ricotou canellony se špenátem

Zapomněl/a jsem heslo