Bábovka se skořicí II.

Fokuska Kuchařka: Fokuska

Moučníky , Bábovky 1 názor

Suroviny

300 g polohrubé mouky
200 g cukru moučka
150 g Hery
4 vajíčka
asi 1,5 dl mléka
1 vanilkový cukr
3 lžičky skořice
kůra z půlky citronu
1/2 prášku do pečiva
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Změklou Heru vyšleháme s cukrem. Postupně přidáváme žloutky a vyšleháme do pěny. Pak postupně vmícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.

  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Nakonec vmícháme vanilkový cukr a citronovou kůru.

  3. Do třetiny těsta vmícháme 3 lžičky skořice. Bábovkovou formu předem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Formu střídavě naplníme světlým těstem a skořicovým těstem. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180°C. Po upečení necháme prochladnout, vyklopíme a pocukrujeme.

Poznámka

Zdroj-časop. Chvilka v kuchyni 2014

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bábovka se skořicí II.

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Umím si představit, že při pečení voněla celá kuchyně :-8, jako mi teď u vaření dýně :-) :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: babovka recept babovka se skorici bábovky recept bábovka recepty bábovky recepty recept bábovka bábovka se skořicí a s ořechy bábovka recept babovka skořice cokoladova babovka se skorici recepty babovky recepty babovky recepty babovky cokoladova babovka s orechy a se skorici trhaci babovka