Moravský vrabec
Až ucítíte z trouby vůni Moravského vrabce, už se vám budou sbíhat sliny! Ať ho budete jíst jen s chlebem a okurkou, nebo si k němu uvaříte knedlík se zelím, v každém případě si pochutnáte!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 030 kJ / 724 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,81 g |
Tuky | 21,98 g |
Vláknina | 14,55 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 671 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 24,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky (cca 2 x 2 cm). Dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, cibulkou a česnekem.
Krok 2: Promícháme a necháme v lednici tak na 4-5 hodin odležet.
Krok 3: Poté maso na zpěněném sádle spolu s cibulkou prudce ze všech stran osmahneme.
Krok 4: Přeložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby (cca 200 °C/390 °F) péct.
Krok 5: Během pečení podléváme maso vypečenou šťávou, případně přidáme více vody (pokud se vypařuje rychle) a pečeme maso doměkka.
Krok 6: Nakonec upečené maso vyndáme, šťávu zaprášíme mouku a mírně povaříme.
Krok 7: Můžeme podávat se zelím a knedlíkem nebo jen s pečivem dle vlastní preference.
Zveřejněno 30. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský vrabec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVVy
Moje poznámka
Moravský vrabec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVVy
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 17 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kacaba10 před 43 minutami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 10 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 12 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 13 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 15 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 16 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 16 hodinami
Tématické fráze:
moravský vrabec se zelím,
moravský vrabec se zelím recept,
moravský brabec se zelím,
moravský vrabec se zelím recepty,
moravsky vrabec,
vepřové moravský vrabec se zelím,
vrabci se zelim,
moravsky vrabec recepty,
vrabec se zelim,
pečení vrabci se zelím,
peceny vrabec se zelím,
pečení vrabci,
moravsky vrabec recept,
moravský vrabec s červeným zelím,
moravští vrabci,
recepty moravský vrabec se zelím,
veprový vrabec se zelím,
moravsky brabec recept,
recept moravsky vrabec,
recept na moravský vrabec
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček,
sádlo,
cibule,
česnek,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
voda
Komentáře (8)
www.google.com/search?q=moravsk%C3%BD+vrabec+s+rajsk%C3%BDm+protlakem&oq=Moravsk%C3%BD+vrabec+protlak&aqs=chrome.2.69i57j0i22i30l2.15687j1j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8