Moravský vrabec
Až ucítíte z trouby vůni Moravského vrabce, už se vám budou sbíhat sliny! Ať ho budete jíst jen s chlebem a okurkou, nebo si k němu uvaříte knedlík se zelím, v každém případě si pochutnáte!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 030 kJ / 724 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,81 g |
Tuky | 21,98 g |
Vláknina | 14,55 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 671 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 24,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky (cca 2 x 2 cm). Dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, cibulkou a česnekem.
Krok 2: Promícháme a necháme v lednici tak na 4-5 hodin odležet.
Krok 3: Poté maso na zpěněném sádle spolu s cibulkou prudce ze všech stran osmahneme.
Krok 4: Přeložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby (cca 200 °C/390 °F) péct.
Krok 5: Během pečení podléváme maso vypečenou šťávou, případně přidáme více vody (pokud se vypařuje rychle) a pečeme maso doměkka.
Krok 6: Nakonec upečené maso vyndáme, šťávu zaprášíme mouku a mírně povaříme.
Krok 7: Můžeme podávat se zelím a knedlíkem nebo jen s pečivem dle vlastní preference.
Zveřejněno 30. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský vrabec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVVy
Moje poznámka
Moravský vrabec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVVy
Nejnovější recepty
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 31 minutami
Dýně hokaido s kuřecím masem a špenátem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Ostružinový cheesecake
Přidáno před 2 hodinami
Jablečný závin podle Míši Landové
Přidáno před 8 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno 1. 8. 2025 15:29:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 3 minutami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 6 minutami
Meruňkový kompot
babca.mz před 1 hodinou
Drožďová pomazánka
dataner před 1 hodinou
Oreo sushi
kucharska.kocka.cz před 1 hodinou
Rychlé jogurtové lívanečky
sterzova1963@seznam.cz před 2 hodinami
Bublanina pro pokročilé
Michaela80 před 2 hodinami
Pečený tvaroh s jablky a ořechy (vhodné pro diabetiky)
Ivyjg před 2 hodinami
Výborné lasagne
honza.podhradsky@gmail.com před 2 hodinami
Tématické fráze:
moravský vrabec se zelím,
moravský vrabec se zelím recept,
moravský brabec se zelím,
moravský vrabec se zelím recepty,
moravsky vrabec,
vepřové moravský vrabec se zelím,
vrabci se zelim,
moravsky vrabec recepty,
vrabec se zelim,
pečení vrabci se zelím,
peceny vrabec se zelím,
pečení vrabci,
moravsky vrabec recept,
moravský vrabec s červeným zelím,
moravští vrabci,
recepty moravský vrabec se zelím,
veprový vrabec se zelím,
moravsky brabec recept,
recept moravsky vrabec,
recept na moravský vrabec
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček,
sádlo,
cibule,
česnek,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
voda
Komentáře (8)
www.google.com/search?q=moravsk%C3%BD+vrabec+s+rajsk%C3%BDm+protlakem&oq=Moravsk%C3%BD+vrabec+protlak&aqs=chrome.2.69i57j0i22i30l2.15687j1j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8