Pečené krůtí stehno s kaštanovou nádivkou a se zelím

evosheek Kuchař:

Doba přípravy: asi 2 hodiny PT2H00M 4-6 porcí Drůbeží maso 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii
11

Suroviny

Pečeně:
1 krůtí stehno
150 g sádla
Kaštanová nádivka:
250 g vařených jedlých kaštanů
1 vejce
50 ml mléka
šlehačka
sůl
pepř
muškátový oříšek
strouhanka
Zelí:
1/2 hlávky zelí
1 cibule
80g sádla
sůl
pepř
kmín
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Očistěné a vykostěné krůtí stehno posolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Necháme chvíli odležet.

  2. Mezitím si zhotovíme nádivku z kaštanů. Jedlé kaštany uvaříme doměkka, oloupeme, rozmixujeme nebo umeleme. Poté smícháme se strouhankou a přelijeme mlékem a šlehačkou (té by mělo být jen tolik,aby nádivka nebyla řídka). Přidáme vejce, osolíme a opepříme, přimícháme muškátový oříšek. Vše důkladně promícháme.

  3. Stehno naplníme a zavážeme. Položíme na plech, zalijeme částí horkého tuku a pečeme v troubě na 170°C do změknutí masa.

  4. Na tuku podusíme nakrájenou cibuli. Zelí nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou.

  5. Hotové stehno nakrájíme na porce a podáváme se zelím a např. s hranolkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené krůtí stehno s kaštanovou nádivkou a se zelím

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo