Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 159 kJ / 38 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,58 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 1 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pstruhy očistíme, osušíme. Zevnitř a zvenku posypeme kořením kromě bobkových listů, dovnitř každého dáme jeden až dva tenčí plátky másla a nakrájené kousky pomeranče tak, aby se naplnila celá břišní dutina.
Krok 2: Poté každou rybu obalíme do tří/čtyř plátků slaniny dle délky ryby, nejlépe tak, aby důkladně zakryly otvor naplněný pomeranči.
Krok 3: Větší pekáč rovnoměrně vyložíme několika plátky másla a bobkovým listy.
Pstruhy položíme do pekáče, dáme na každého kolečka pomerančů, posypeme ještě trochu sladkou paprikou a rozdrobeným bujónem. Celé ještě překryjeme vrstvou nakrájené cibule. Krok 4: Podlijeme vodou a pekáč překryjeme alobalem tak, aby na jednom konci byl otvor k průniku vzduchu.
Pečeme v troubě cca na 170°C/ 338°F po dobu 15 min., poté alobal odstraníme a necháme kůžičku na dalších 6-8 min. dozlátnout.
Pstruhy položíme do pekáče, dáme na každého kolečka pomerančů, posypeme ještě trochu sladkou paprikou a rozdrobeným bujónem. Celé ještě překryjeme vrstvou nakrájené cibule. Krok 4: Podlijeme vodou a pekáč překryjeme alobalem tak, aby na jednom konci byl otvor k průniku vzduchu.
Pečeme v troubě cca na 170°C/ 338°F po dobu 15 min., poté alobal odstraníme a necháme kůžičku na dalších 6-8 min. dozlátnout.
Zveřejněno 8. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený pstruh na pomeranči a slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qW6k
Moje poznámka
Pečený pstruh na pomeranči a slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qW6k
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 6 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 7 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 8 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 8 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 11 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 12 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Tématické fráze:
pstruh na pomerančích,
pečený pstruh,
recept pstruh pomerancich,
recept pstruh na pomerancich,
pstruh na slanině,
aby se nepřipalovala ryba na grilu,
pečený pstruh recept,
pstruh na másle slanina,
ryby s pomeranči,
ryba na pomerancich,
pstruh slanina recept,
pečený červený pstruh,
pstruzi pečení na slanině,
recepty pečený pstruh s pomerancem,
pstruh s pomerančem
Suroviny:
pstruh,
slanina,
cibule,
pomeranče,
máslo,
bujón zeleninový,
voda,
sůl,
tymián,
paprika sušená sladká,
koření na ryby,
česnek sušený,
bobkový list,
alobal
Komentáře (3)