Kuřecí roládky v omáčce z fazolek, smetany a sýra

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 45-55 min 2 porce Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

2 kuřecí stehenní steaky
50 g slaniny
kousek zelené cibulky
2 špalíčky červené kapie
2 špalíčky špekáčků nejlépe z Lidlu
hořčice na pomazání plátků
sůl, pepř
Na omáčku z fazolek:
200 g mražených fazolových lusků
150 ml smetany ke šlehání
50 g slaniny
50 g sýru Grand Moravia, popřípadě Parmazán, nebo sýr podobného typu
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí steaky s kůží naklepeme, osolíme, opepříme a ze strany, kde není kůže potřeme hořčicí

  2. Na každý takto upravený plátek dáme špalíček slaniny, kapie, špekáčku a zelené cibulky, svineme, sepneme párátky a vložíme do zapékací misky. Malinko podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě na 190-200 stupňů dorůžova.. Během pečení aspoň jednou obrátíme a podléváme výpekem.

  3. Fazolky vložíme na pařák a v páře je vaříme zhruba 15 minut.

  4. V kastrůlku uškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme v páře upravené fazolky a asi 2 minuty restujeme. Nakonec přilijeme smetanu a přidáme nastrouhaný sýr a jídlo už jen 2 minuty prohřejeme a podáváme s upečenýma roládkama.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 562 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí roládky v omáčce z fazolek, smetany a sýra

Tématické fráze: fazolky na smetane kureci roladky se smetanou kuřecí rolada kureci rolada fazolky kuřecí roláda se smetanou fazolková omáčka se smetanou zelena kureci kuze kuřecí roláda a fazolky

Zapomněl/a jsem heslo