Bezlepková granola

Suroviny

1 hrnek bezlepkových ovesných vloček
1 PL javorového sirupu
2 PL medu
2 PL ghee
1 PL oleje (slunečnicového)
hrst mandlových lupínků
vanilkový cukr
1 rovná KL skořice
1 rovná KL soli
1 hrst sušených brusinek
semínka dle chuti (sezamová, slunečnicová, lněná , konopná)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vločky, mandle, skořici, vanilkový cukr a sůl.

  2. Sirup, med, ghee a olej dobře promícháme a smícháme se zbytkem surovin. Rukou dobře zpracujeme.

  3. Na plech dáme pečící papír, směs rozprostřeme a pečeme na 160°C, cca 1/2 hodiny, až je směs zlatohnědá. Po 15-ti minutách ji promícháme a pak ještě jednou, před koncem pečení.

  4. Po upečení dáme vychladnout. Přimícháme brusinky (jinak by při pečení zhořkly) a plníme do sklenice.

Poznámka od kuchařky

Kdo chce ještě křupavější konzistenci, zapracuje do směsi jeden syrový bílek. Prý to funguje :-)

Komentáře k receptu Bezlepková granola

Tématické fráze: ovocná granola domácí bezlepková granola granola recept bezlepkova domaci granola recept pecena granola granola bez pečení recept na bezlepkovou granolu bezkepkova granola recept domácí granola bezlepkova recept na bezlepkovou granola co je to granola? recept granola bez cukru recept na granolu bez cukr recept na bezleprkovou granolu recept granola granola bezlepková granola z ovesných vloček domácí bezleková granola bezlepkovej vločky recepty co top je granola