Zapečená rýže s mletým masem a broskvemi

Mleté maso Doba přípravy: 30 min 1 názor

Mleté maso Doba přípravy: 30 min 1 názor

Suroviny 4 porce

500 g mletého masa
350 g rýže
2 velké cibule
2 plechovky broskví
250 ml kari kečupu
1 smetana ke šlehání
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibulku opečeme s mletým masem, osolíme a opepříme. Rýži vaříme podle návodu a pak smícháme s mletým masem.
    Broskve slijeme (nálev dát stranou) a nakrájíme na plátky.

  2. Do pekáčku vrstvíme střídavě směs s mletým masem a broskve, poslední vrstva jsou broskve.

  3. Kečup, smetanu a nálev z broskví svaříme, promícháme a nalijeme na nákyp.
    Zapékáme 20 min při 200°C (horkovzdušná trouba), broskve nesmí zhnědnout.

Poznámka od kuchařky

Pokud nemáte kari kečup, vezměte normální a přidejte kari.

Pokud máte rádi sušenou cibulku, zkuste maso samotné opéct a pak přidat pouze sušenou cibulku, je to také výborné.

Komentáře k receptu Zapečená rýže s mletým masem a broskvemi

  • zizala zizala (moderátorka)

    Nákyp je lehké nadýchané zapečené jídlo a jeho hlavní přísadou je sníh z bílků zašlehaný do husté omáčky nebo kaše.
    Toto není nákyp ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: rýže s mletým masem zapecena rýže s masem zapekaná rýže s mletým masem zapecene testoviny s broskvi rýže zapečená s masem