Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté buchty

Poctivé kynuté buchty vyžadují čas a péči, aby byly dokonalé. Začátečníkům mohou připadat náročné, ale s naším receptem je zvládne opravdu každý. Náplň zvolte podle vlastní chuti, ale klasika v podobě tvarohu, máku a povidel je nejlepší.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba kynutí

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba kynutí)

15. 6. 2009 11:33

Suroviny pro 25 kusů

25 kusů

20 - 30

Nutriční hodnoty

Energie16 678 kJ / 3 986 kcal
Bílkoviny99,50 g
Tuky129,06 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 559 mg
Sodík 227 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy595,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jitus

16. 6. 2009 11:01

To mě naučila maminka,takhle pěkně dělat buchty.:-)

mirca75 mirca75

16. 6. 2009 09:29

Buchty jsou moc pěkné:-),takové krychličky se mi nikdy nepovedou:-O:-D.Mám je vždy víc na výšku,ale jazýčku to neva;-).Ovšem takhle hezké-jako jsou na fotečce-by se mi líbily víc;-):-).

HankaPu HankaPu

15. 6. 2009 20:23

Já dávám na 1/2 kg mouky asi 1/4 l mléka a 5-10 dkg cukru:yes: a Jituš, ty buchty vypadají moc pěkně:yes::yes::-D +

jitus

15. 6. 2009 18:26

:-O samozřejmě cukr,omlouvám se nak mi to ušlo,:-8

tejaja tejaja

15. 6. 2009 18:26

Katarínka, tou kvalitou múky som mala na mysli to, že nie každá múka je rovnako vlhká, obsahuje rôzne % vody. A preto je potrebné rôzne množstvo tekutín. Na múke záleží;-) stalo sa u nás pred pár rokmi, že sťahovali múku z obchodov, pretože ju ľudia hromadne reklamovali, nedalo sa z nej urobiť skoro nič, knedľa nebola knedľou ale akýmsi rozblateným pagáčom, koláče sa nedali upiecť. Na kvalite múky ozaj záleží.;-)

Katarinka

15. 6. 2009 17:53

Z vlastných skúseností mám osvedčený recept pomer múky a tekutiny 3:2.Na múke nezáleží.Do tekutín sa počítajú aj vajcia,olej,maslo.Používam ho na buchty,pizzu,knedľu,na všetko je dobré.Ale každý má svoje osvedčené recepty.No možno to niekomu pomôže.;-)

tejaja tejaja

15. 6. 2009 17:36

Kvalita kysnutého cesta závisí od dobrého vymiesenia cesta( kvasinky sú živé organizmy, potrebujú kyslík ) a správneho vykysnutia. Množstvo surovín tam je, len trocha zle napísané, vzhľadom k rôznym druhom a kvalite múky je ťažké napísať presné pomery, preto je tam asi to mlieko nepresné množstvo, chce to mať v oku, vidieť tú hustotu. Aj keď by tam mohlo byť dopísané pre začínajúcich, aká tá hustota cesta má byť.

Katarinka

15. 6. 2009 17:14

A neni tam cukor...

Katarinka

15. 6. 2009 17:13

Podľa mňa kvalita buchiet závisí od množstva uvedených surovín,tu je to také neurčité.Kto nevie akú konzistenciu má mať cesto,aby boli buchty mäkké a nadýchané,tomu recept asi nič moc nepovie.:-S

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kynuté buchty kynutá buchta recept na kynuté buchty kynuté buchty s olejem kinute buchty domácí kynuté buchty kynuté buchty recept kynutý buchty recept na buchty buchty recept buchty kynuté kynuté buchty bez kynutí kynute buchty na pare buchty recepty kvásek na buchty recept kynuté buchty buchty s olejem buchty recepty kynute buchty kynutebuchty

Suroviny: mouka polohrubá, žloutek, droždí, mléko, cukr, olej slunečnicový, rum, máslo,

TopRecepty.cz

Kynuté buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98EY