Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 832 kJ / 199 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,90 g |
| Tuky | 16,58 g |
| Vláknina | 4,39 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 45 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 9,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pórek nakrájíme na půlkolečka a dáme do hrnce na rozehřáté máslo. Necháme ho chvilku restovat, po chvilce přimícháme mrkev nakrájenou na kousky, česnek nakrájený na plátky a nadroboučko nakrájený zázvor.
Asi minutu necháme orestovat, pak zalijeme vývarem, přihodíme oloupané na kostičky nakrájené batáty, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, špetku muškátového květu, snítku tymiánu a necháme vařit, až batáty změknou. Krok 2: Pak si odebereme asi 1/3 polévky, dáme stranou, zbytek polévky rozmixujeme a nerozmixovanou část vrátíme zpátky do hrnce. Polévku znovu přivedeme k varu, vsypeme pohankovou lámanku, hrnec přiklopíme, odstavíme a necháme 20 minut v klidu, aby pohanka změkla. Pak sundáme pokličku a polévku dobře promícháme. Krok 3: Na pánvičce rozehřejeme plátek másla. V momentě, kdy už by máslo začalo hnědnout, přihodíme čerstvé lístky šalvěje a za stálého míchání je necháme asi minutu smažit.
Do každé porce polévky na talíři přidáme pár osmažených šalvějových lístků.
Asi minutu necháme orestovat, pak zalijeme vývarem, přihodíme oloupané na kostičky nakrájené batáty, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, špetku muškátového květu, snítku tymiánu a necháme vařit, až batáty změknou. Krok 2: Pak si odebereme asi 1/3 polévky, dáme stranou, zbytek polévky rozmixujeme a nerozmixovanou část vrátíme zpátky do hrnce. Polévku znovu přivedeme k varu, vsypeme pohankovou lámanku, hrnec přiklopíme, odstavíme a necháme 20 minut v klidu, aby pohanka změkla. Pak sundáme pokličku a polévku dobře promícháme. Krok 3: Na pánvičce rozehřejeme plátek másla. V momentě, kdy už by máslo začalo hnědnout, přihodíme čerstvé lístky šalvěje a za stálého míchání je necháme asi minutu smažit.
Do každé porce polévky na talíři přidáme pár osmažených šalvějových lístků.
Zveřejněno 16. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batátová polévka s pohankou a šalvějí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NrxD
Moje poznámka
Batátová polévka s pohankou a šalvějí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NrxD
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 15 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 16 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
PaveL2002 před 25 minutami
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 1 hodinou
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 2 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 2 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 10 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 14 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 14 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 16 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 16 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 16 hodinami
Tématické fráze:
batátová polévka recept,
recept na batátová polévka,
videorecept batátová dýňová polévka,
batatová polevka-recept,
batátová polévka,
batátová kaše s pohankou
Suroviny:
máslo,
pórek,
mrkev,
česnek,
zázvor čerstvý,
batáty,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř,
šalvěj,
květ muškátový,
tymián čerstvý,
lámanky pohankové,
šalvěj čerstvá,
máslo
Komentáře (4)