

Hamburgerové housky
Suroviny 18 porcí
- 1 l vody
- 1,5 kg hladké mouky
- 1 lžička soli
- 3 lžičky cukru
- 4 kostky droždí
- 100 g rozpuštěného másla
- sezam
- 1 vajíčko
Postup přípravy receptu
Droždí a cukr zalijeme 250 ml teplé vody a necháme vzejít kvásek.
Do mouky přidáme kvásek se zbytkem vody a ostatní suroviny.
Vypracujeme těsto a necháme vykynout.
Desku slabě poprášíme moukou, dáme na ni vykynuté těsto.
Vykynuté těsto rozdělíme na 18 dílů.
Na pečící papír dáme bochánky, které necháme ještě chvíli vykynout.
Nakonec pomažeme vajíčkem a posypeme např. sezamem.
Pečeme na 200°C
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hamburgerové housky
-
Na kilo a půl mouky musí stačit jedna a čtvrt kostky kvasnic. Jinak to bude těmi kvasnicemi cítit a nebudete stačit větrat až je sníte.
-
pracharici: zvýšení dávky droždí ti větší nadýchanost nezaručí
spíš po něm bude náchylnější lidi pálit žáha.
-
cathleen: Za vaše připomínky jsme rádi, recept byl poopraven. Tolik droždí dáváme protože máme rádi housky nadýchané. Ale i s 1 kostkou by mělo těsto vyvynout.
-
Opravdu 4 kostky droždí
I když droždím nějak extra nešteřím, tohle množství mouky by vykynulo i pouhou kostkou, jedinou. Někdy to zkuste - na půl kila mouky stačí 10-15 g čerstvého droždí
(A minimálně u soli by bylo fajn upřesnit množství, aby začátečníci nepřesolili.)