Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 823 kJ / 4 021 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,96 g |
Tuky | 310,29 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 1,34 g |
Sodík | 6,28 g |
Sůl | 13,45 g |
Sacharidy | 213,17 g |
Postup přípravy
Osolte, vlijte vodu a rychle zpracujte v hladké těsto. S křehkým těstem se musí pracovat opravdu rychle, aby máslo nezačalo příliš měknout. Těsto zformujte do koule, zabalte do potravinové fólie a vložte na hodinu do lednice. Po hodině ho vyjměte. Zapněte troubu na 190 °C. Krok 2: Těsto vyválejte do kruhu o něco většího, než je vaše koláčová forma. Formu můžete vymazat a vysypat, ale není to nutné, v těstě je tuku dost. Těstem vyložte formu včetně okrajů, dno quiche propíchejte vidličkou. Položte na něj pečicí papír a vysypte na korpus 1 cm vrstvu fazolí, hrachu nebo třeba rýže. Pěkně tím zatížíte korpus, který zůstane rovný. Vložte do trouby a pečte 10 minut. Vyjměte, vysypte obsah. Krok 3: Během pečení korpusu připravte směs na náplň. Nejprve orestujte na suché pánvi slaninu, tu vyjměte. Na pánev vložte kousek másla, cibule nakrájené na kolečka a restujte na nižší teplotě dozlatova.
Do mísy vyklepněte vejce, přidejte smetanu, část slaniny (zbytek nechte na ozdobení povrchu), levandule a orestovanou cibuli. Osolte, promíchejte a vlijte na korpus. Na povrch rozdělte kousky gorgonzoly, zbytek slaniny a levandulových kvítků. Krok 4: Vložte do trouby, snižte teplotu na 175 °C, pečte 20–30 minut, dokud směs neztuhne a povrch se neopeče. Před servírováním nechte quiche chvilku zchladnout, bude se lépe krájet.
Zveřejněno 2. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulový quiche s gorgonzolou, slaninou a levandulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QxkL
Moje poznámka
Cibulový quiche s gorgonzolou, slaninou a levandulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QxkL
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 23 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 15 minutami
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 1 hodinou
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 1 hodinou
Cibulová polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 11 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 13 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 14 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 15 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 16 hodinami
Tématické fráze:
quiche se slaninou,
recepty s levandulí,
cibulovy quiche,
jidlo s levandulí,
vcibulový kolac s gorgonzolou,
quiche recept lc,
kiš slaný cibulový koláč recept,
levandulový quiche,
levandule jídlo,
gorgonzola recepty,
levandule do jídla,
recepty s levandulí,
jídla s levandulí,
recepty s gorgonzolou
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
sůl,
cibule,
slanina,
gorgonzola,
levandule,
vejce,
smetana ke šlehání,
máslo
Komentáře (9)