Krůtí kýta na tymiánu

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

1 kg horního krůtího stehna
1 velká cibule
2 stroužky česneku
3 mrkve
1 petržel
sůl
pepř
asi 6 snítek tymiánu
lžíce hladké mouky
olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme jen horní část krůtího stehna, bez spodní paličky, v naší drůbeží speciálce je tato část nazvaná krůtí kýta :o).
    Maso vykostíme a rozkrojíme na menší kusy. Osolíme a opepříme.

  2. Pekáč vymažeme olejem, na dno rozložíme cibuli, stroužky česneku, mrkev a petržel, vše pokrájené nadrobno. Zeleninu osolíme, opepříme a poklademe snítkami čerstvého tymiánu. Nemáme-li čerstvý, můžeme použít lžičku sušeného.
    Na zeleninu dáme maso, vše podlijeme vodou a zakryté vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu, pak odkryjeme a dopečeme doměkka bez zakrytí.

  3. Měkké maso odložíme stranou do tepla a zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme. Omáčku přendáme do hrnce na sporák a přivedeme k varu. Zahustíme ji hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a dobře provaříme.
    Podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí kýta na tymiánu

  • Angel 666 Angel 666(autor receptu)

    Anna Kocikova: Drahuško, děkuju :-K:-K. Vidíš, na grilu jsme ho ještě nezkoušeli, musím to napravit :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jituško,máš to:-K:yes:U nás prodávají krůtí horní stehno bez paličky i vykostěné,máme ho moc rádi,teď jsme ho měli na grilu:-8

    Odpovědět

Tématické fráze: krutí stehno na tymianu krůtí kýta recept krutí kýta krůtí kýta recepty krůtí stehno krůtí stehna na tymiánu krutí palicky krůtí paličky recept kruti stehno na grilu krůtí stehna na grilu krůtí maso na tymianu recept na krutí kytu kyta z kruty krůtí stehna krůtí na tymiánu krůtí horní stehna recept pečená kruti kyta krůtí kýty krutí spodní stehno- recept recepty z krůtí kýty