Krůtí kýta na tymiánu

Angel 666 Kuchařka:

Drůbeží maso 2 názory

54

Suroviny

1 kg horního krůtího stehna
1 velká cibule
2 stroužky česneku
3 mrkve
1 petržel
sůl
pepř
asi 6 snítek tymiánu
lžíce hladké mouky
olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme jen horní část krůtího stehna, bez spodní paličky, v naší drůbeží speciálce je tato část nazvaná krůtí kýta :o).
    Maso vykostíme a rozkrojíme na menší kusy. Osolíme a opepříme.

  2. Pekáč vymažeme olejem, na dno rozložíme cibuli, stroužky česneku, mrkev a petržel, vše pokrájené nadrobno. Zeleninu osolíme, opepříme a poklademe snítkami čerstvého tymiánu. Nemáme-li čerstvý, můžeme použít lžičku sušeného.
    Na zeleninu dáme maso, vše podlijeme vodou a zakryté vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu, pak odkryjeme a dopečeme doměkka bez zakrytí.

  3. Měkké maso odložíme stranou do tepla a zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme. Omáčku přendáme do hrnce na sporák a přivedeme k varu. Zahustíme ji hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a dobře provaříme.
    Podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí kýta na tymiánu

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Drahuško, děkuju :-K:-K. Vidíš, na grilu jsme ho ještě nezkoušeli, musím to napravit :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jituško,máš to:-K:yes:U nás prodávají krůtí horní stehno bez paličky i vykostěné,máme ho moc rádi,teď jsme ho měli na grilu:-8

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo