Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 276 kJ / 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,40 g |
Tuky | 3,01 g |
Vláknina | 4,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 109,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do prefermentu se dává 20-30% mouky z receptu, stejné hmotnostní množství vody a asi O,5 % droždí (tj. 0,5 % hmotnosti mouky použité v prefermentu).
Krok 2: Mouku, vodu a droždí dobře rozmícháme a zakryté proti prachu a osýchání necháme kynout v teplé místnosti asi 8-12 hodin.
Během této doby se kvasnky v prefermentu pomnoží, mouku lépe a víc zpracují a pečivo pak chutná zcela jinak, než to běžné. I lepková struktura těsta je díky delšímu prokvašení lepší. Krok 3: K vykvašenému prefermentu pak přidáme zbytek všech surovin (zbytek droždí, mouky i tekutiny, tuk, sůl a koření) a zaděláme těsto. Dál už postupujeme klasicky.
Během této doby se kvasnky v prefermentu pomnoží, mouku lépe a víc zpracují a pečivo pak chutná zcela jinak, než to běžné. I lepková struktura těsta je díky delšímu prokvašení lepší. Krok 3: K vykvašenému prefermentu pak přidáme zbytek všech surovin (zbytek droždí, mouky i tekutiny, tuk, sůl a koření) a zaděláme těsto. Dál už postupujeme klasicky.
Zveřejněno 15. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Preferment
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ry7w
Moje poznámka
Preferment
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ry7w
Nejnovější recepty
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 15 hodinami
Ajvar z paprik
Přidáno před 15 hodinami
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 19 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 22 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno 21. 7. 2025 04:40:03
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno 20. 7. 2025 15:37:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
Ancoovicka před 44 minutami
Extra rychlé lívance
MaruK. před 3 hodinami
Vepřová kýta na smetaně
jtrecepty před 11 hodinami
Bábovka s termixem
anyge před 11 hodinami
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
Agness002 před 12 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
Mery53 před 12 hodinami
Americké čokoládové cookies
Theodora před 12 hodinami
Rybíz á la brusinky
Ludmilka Sykorova před 13 hodinami
Letní nudlový salát s arašídovou omáčkou
Simona Maskova před 13 hodinami
Cuketová směs na topinky
Tom_Krupa před 14 hodinami
Tématické fráze:
preferment,
co je preferment,
perferment,
co to je preferment,
preferment co je to,
prefermet,
preferment příprava,
preferment co to je,
pecivo s prefermentom,
ketozová dieta recepty,
ketozová dieta,
co je to preferment,
katozova dieta,
preferment recept,
preferment chleba,
ako dlho nechať preferment,
preferment z žitné mouky,
co je perferment,
chleb preferment,
preferment těsta recept
Suroviny:
mouka,
voda,
droždí čerstvé,
mouka
Komentáře (34)
Preferment bol z 2 g droždia, 150 g vody a 150 g pšeničnej múky. Ďalej 100 g ražnej a 500 g pšeničnej, 5 g droždia, 2 PL olej a voda už "od oka". Chladí sa na terase, ale viem, že bude skvelý - ako všetko s prefermentom. Až sa divím, že som ho skôr neobjavila.