Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 372 kJ / 1 523 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,44 g |
Tuky | 99,20 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 1,49 g |
Sodík | 579 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 100,36 g |
Postup přípravy
Táto palacinka sa pečie na klasických sporákoch na okraji platne pomaly, aby sa dobre piškótové cesto prepieklo, pretože sa neotáča, pečie sa iba z jednej strany. Krok 2: Panvicu som dala dobre rozpáliť, až potom som do nej dala maslo. Inak kuchár ju piekol na masle, ale ja som pridala olej, aby mi pri pomalom pečení maslo nehorelo. Vtedy boli domáce maslá kvalitné. Vareškou som pridala cesto, upravila som ho, aby bolo všade rovnako hrubé a pomaly na plynovom sporáku som piekla tak, že som počas pečenia stále otáčala panvicu a pieklo sa celkom na slabom plameni - viď foto. Krok 3: Podľa farby a štruktúry cesta som zistila, že je palacinka upečená. Neobrátila som ju, len som ju vyložila na veľký tanier. Tá strana, ktorá sa nepiekla, sa vlastne plní. Cesto musí zostať krásne svetlé. Pripravila som šľahačku, je na vás, koľko jej dáte na polovicu palacinky, lebo sa zdobí len polovica a druhou polovicou sa zakryje plnka i so šľahačkou.
Použila som na zdobenie ovocie, aby sa farebne a chuťovo hodilo k sebe. Mandarinky, jahody a kiwi. Je na vás, ako si ju ozdobíte, ale v každom prípade je to fantastická pochúťka.
Zveřejněno 5. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Palačinky grófa Eszterházyho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4JY
Moje poznámka
Palačinky grófa Eszterházyho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4JY
Nejnovější recepty
Restované kuřecí prso se žampiony a mrkví (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Zdravá snídaně nejen pro diabetiky
Přidáno před 7 hodinami
Lehký salát s balkánským sýrem i pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Focaccia z červené čočky bez mouky (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Smažený celer se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Staročeská pikantní drůbeží játra s fazolemi
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo
Neregistrovaný před 15 minutami
Šunkofleky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Avokádová pomazánka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Neregistrovaný před 1 hodinou
Buchta HRK HRK
Neregistrovaný před 2 hodinami
Kuřecí stehno s pečenou mrkví a květákem (vhodné pro diabetiky typu 2)
Neregistrovaný před 2 hodinami
Roláda s pudinkovým práškem
Neregistrovaný před 2 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Neregistrovaný před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Neregistrovaný před 2 hodinami
Turecká vejce
Neregistrovaný před 3 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sůl,
máslo,
ovoce,
šlehačka
Komentáře (3)