

Medové kuřecí čtvrtky na peřince
Suroviny 4 porce
- 500 g kyselého zelí
- 4 kuřecí čtvrtky
- 150 g žampionů (z plechovky)
- 150 g sušené šunky nakrájené na kostičky
- grilovací koření
- med
Postup přípravy receptu
Zelí propláchneme, dáme do pekáčku a posypeme šunkou.
Kuřecí čtvrtky omyjeme a osušíme, zespoda posypeme gril. kořením, zvrchu potřeme medem.
Dáme na zelí se šunkou,podlijeme trochou vody a přikryté dáme na půl hodiny péct do trouby na 180°C
Poté přidáme opláchnuté žampiony smíchané s půl lžičkou medu,přidáme k masu a dáme péct už bez přikrytí tak dlouho, než bude mít masíčko zlatou barvu.
Maso můžeme ještě během pečení párkrát potřít medem.
Poznámka od kuchařky
Podobný recept tu už je,jestli bude vadit vymažu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Medové kuřecí čtvrtky na peřince
-
Kuře to jídlo pestré
je, když na mnoho způsobů uvařeno je, tento recept mezi oblíbené
přijde a 7.bodíku uděleno bude
-
Vsem dekuji za bodiky a k tem zampionum,ja je taky moc nemusim,ale jine jsem doma nemela.Tyhle mi tady lezely snad pul roku.
Ale zase tak spatne nejsou,ten med tu chut trochu zmeni
-
Eli, zrovna to, jsem tam chtěla napsat a už mi to nešlo opravit s těma žampiónama, tak jsi to napsala za mě. Nám zase připadají slizské a ta žampionová chuť v nich není jako v čerstvých
-
Moc hezké
, krásně vypečené kuřátko...
, jen ty konzervované žampióny nepoužívám, připadají mi nějak "umělohmotné", tak až bude recept aktuální, koupím čerstvé - ty máme moc rádi...
+ -
To vypadá chutně
kuřátko máme rádi
-
Lemarti, to je dost dobrej recept a ode mne je to za boda
-
Kuřátka já můžu!!
-
Vypadá to velmi dobře.