Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené cukety

Sezóna cuket je v plném proudu. Máte jich tolik, že nevíte co s nimi a přidáváte je snad úplně všude? Nejlépe si cuketu vychutnáte v jednoduché úpravě. Usmažte si ji jako řízky. Je to snadné a hotové za pár minut.

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

29. 6. 2009 15:05

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo nemusí česneková jídla, tak cukety nepotírá, jen je osolí a obalí a usmaží.

Jak začnou na zahradě uzrávat cukety, tak je to první co dělám. A když je náhodou nesním hned, (což většinou bohužel udělám) a zbydou na večer, tak je dáváme zastudena na krajíc chleba, pokapeme hořčicí k tomu vychlazené "pivečko" a je to mňam.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

slunečnice

9. 7. 2009 15:58

je to moc dobré, já přidávám do šlehaného vejce na obalování sušené drcené houby, je to pak jako houbové řízky. !:-):-):-p

vybusna vybusna

9. 7. 2009 14:45

s tym cesnkaom to nema chybu..

Ivana79 Ivana79

9. 7. 2009 14:43

Smažené cukety poznám už od detstva,ale nikto tam nikdy nedával ten cesnak.To ma zaujalo a skúsila som to,boli výborné:yes:Ja si tiež myslím,že je to také trochu "primitívne" jedlo,ale nikedy ide aj o to pripomenutie,nevedela som čo z cuketami a na toto som úplne zabudla :-O;-)

Petrr

4. 7. 2009 08:17

Cuketka nemá chybu a také je vítečna na grilu,dávám bodík:yes::-D

mirca75 mirca75

30. 6. 2009 22:57

Ježíš:-)já tohle jídlo dala jen jako letní inspiraci, a s nějakými bodíky jsem ani nepočítala a vy mě vyšvihnete do Top 10:-O:-O:-8.Moc vám všem za to děkuji a jsem naměkko;-(:-8.Taková obyčejná věc a jak je slavná:-D:-D A to si ještě dovolí vstoupit do takové společnosti jakou jsou Copánky,Rožnov.jehla,mleté ptáčky,...;-):-)).Díky udělali jste mi velkou radost:-*

mirca75 mirca75

30. 6. 2009 22:49

Martí:-)vidíš:-O a já ač "stará" žlučníkářka zrovna s tímhle problémy nemám;-).Mě zrovna u té cuketky přijde,že díky té vodě k sobě tolik oleje nepustí.A není to u tebe tím s jakou chutí jí jíš?Já totiž když si dám vyjímečně;-) něco nezdravého a stráášně mi to chutná tak pak trpím jako zvíře;-(.Tak vždycky tomu jídlu hraji divadýlko-jako že je dobrý,ale žádná "erste klasa".A ono to nepomáhá:-D:-D,ale už pro ten pocit to příště dělám znovu;-):-)). Jinak já se smaž.věcem snažím vyhnout:-S(moc mi ani nechutnají:-(;-)).

Marta Marta

30. 6. 2009 20:44

Mirčo, tys mi teda podráždila chuťové buńky :-p:-p, moc mi takhle upravená cuketa chutná, ale je to bohužel jedno z těch mých smažených jídel, které vůbec nemůžu ;-(, nevím, asi cuketa umí natáhnout hodně tuku a mně pak bývá strašně zle, přitom tak mooooc ráda bych si jí dopřála. Každopádně je to dobrota a třináctý bodík je ode mne :yes:

mirca75 mirca75

30. 6. 2009 14:20

Jo a abych to doplnila-můžou ji i malé děti a není nadýmavá;-):-D:-D.

mirca75 mirca75

30. 6. 2009 14:17

JaniR.:-)nejsem sice Suzanna:-),ale i tak ti posílám malé info o tom co Hraška je a jak se z ní vaří http://www.bio-life.cz/bio-vyrobky/hraska.html.A opravdu je skvělá;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 6. 2009 12:49

Já jsem si všimla, že ty jednoduché recepty tady mívají největší ohlas. Mne by to tady fakt nenapadlo dát. Spousta z nás to zná, ale připomene si to a oběd raz dva. Teď jsem koukala, jak puk, na cathleenin chleba ve vajíčku a fakt suprový nápad. Jako tenhle.:yes: Jo a suzano, prosím tě, co je to "hraška"?;-)

suzanna

30. 6. 2009 09:22

Dělám podobně a jsou naprosto úžasné:-p Většinou mám už velké a přerostlé cukety od našich, tak je oloupu, podélně překrojím na poloviny, vydlabu seminka a nakrájím na asi 1,5 centimetrové plátky (půlměsíčky). Ty potom posypu z jedné strany harmonií chuti a z druhé nějakým oblíbeným kořením. Obaluji v hrašce a smažím na oleji. Je to opravdu výborné a každý, kdo ochutnal, tak se oblizoval až za ušima:yes::-p Stejným způsobem upravuji i patizony, ale cuketky jsou lepši:yes:

mirca75 mirca75

29. 6. 2009 21:34

Teď jsem se s chutí zasmála a víte čemu?Otevřu "mejlovku" a ono tam na mě bliká 14:-!nových komentářů k tomuto receptu:-D.S prominutím čuměla jsem na to jako blázen a pak jsem se tak začala i smát:-D:-D.To se mi ještě nestalo:-O;-).Jsem moc ráda že vám též chutí a máte jí rádi:-p.Papričko:-) já to řeším tak že manželovi kupuji kus salámu(taky tohle zelené nepapapká;-)) a ten mu též obalím,osmažím a je to.Nu což,jednou za rok to snese;-):-D.Jendo:-)fígl vyzkouším a opravdu-za studena jsou nej:-p:-p.Všem děkuji za milé komentáře a samozřejmě i za bodíky;-).Ale nejvíc mě potěšilo že nejsem sama blázen do cuket:-D

dzungila

29. 6. 2009 21:26

Mirčo, kdo by se zlobil za tuhle dobrotu? A že primitivní jídlo? Nemusí být přece pořád speciality, ne?;-) Aspoň si takhle připomeneme nenáročnou klasiku. Mě se tři cuketky krčí v lednici, takže je zítra zpracuju asi tímto způsobem.
Boďka!:yes:

magdalenka magdalenka

29. 6. 2009 20:51

Mirečko, nie je to primitívne, je to stráááááášne dobré a zjedla by som toho aj metrák! Len keby mi niekto stihol smažiť. Tak isto robím aj s baklažánom. Žiaľ, ešte som stále nepochopila, kedy ktorý baklažán - lilek je horký...
Pekný večer!

Jana Pá

29. 6. 2009 20:38

Náhodou cukošky u nás jdou, letos mám 8 sazenic a už kvetou, úrodu budu rozvážet "kamionem:-O", dělám podobně, někdy přidám na každé kolečko cukety - suchý salám z obou stran a pak se jen smaží a smaží a že..:-p:-D:yes::yes: Jo a hlavně přidávej další recepty a také na zavaření-jako lečo, zelí atp.Když se urodí, tak je to :-O:-O:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z cukety cuketa recepty cuketa recepty cuketa obalovaná cuketa obalena cuketa top recepty z cukety recept na cuketu cuketa recept recepty na cuketu cukety řízky z cukety recept cuketa jídla z cukety cukety recepty recepty s cukety recept na smaženou cuketu recept z cukety cuketa recepty babica cukety a recepty z nich

Suroviny: cuketa, sůl, česnek, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Smažené cukety

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qnr