Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené cukety

Sezóna cuket je v plném proudu. Máte jich tolik, že nevíte co s nimi a přidáváte je snad úplně všude? Nejlépe si cuketu vychutnáte v jednoduché úpravě. Usmažte si ji jako řízky. Je to snadné a hotové za pár minut.

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

29. 6. 2009 15:05

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo nemusí česneková jídla, tak cukety nepotírá, jen je osolí a obalí a usmaží.

Jak začnou na zahradě uzrávat cukety, tak je to první co dělám. A když je náhodou nesním hned, (což většinou bohužel udělám) a zbydou na večer, tak je dáváme zastudena na krajíc chleba, pokapeme hořčicí k tomu vychlazené "pivečko" a je to mňam.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Patricie

29. 6. 2009 20:36

Mirčo, dávám bod, znám a taky dělávám.:-D:yes:

maris maris

29. 6. 2009 20:29

Cuketky musím kupovat, ale naštěstí není problém koupit ještě mladé a křehké. Smažené máme rádi a určitě budou ještě lepší s tím česnekem. :-p. Posílám devátý :yes::yes:

Jenda1 Jenda1

29. 6. 2009 20:16

Mirčo, já se připojuji ke všem komentářům a přidám, jak to dělám já;-). Rozetřu česnek se solí, vzniklou pastou potřu nakrájené cukety a nechám je nejen potit, ale i rozvonět a natáhnout česnek do sebe:-p. Pak je lehce otřepu a jdu na trojobal. U nás se smaží kvanta, protože i po studenu jsou skvělé:-p;-).
Posílám osmý bodík.:-!:-)):yes::yes::yes:

Eliza Eliza

29. 6. 2009 18:51

Mirčo, tohle dělala moje máma, ovšem s tou chybou, že nechala cukety co nejdéle na záhoně, aby toho bylo fakt hodně. Tím mi na několik let zkazila dojem z téhle úžasné zeleniny...
Ovšem mladé křehounké cuketky...:-p, to je jiná káva a přesně ten můj šálek :yes:. Tvůj recept si ukládám, určitě zhotovím a už dnes vím, že to bude mimořádná pochoutka. Takže sedmý bod je ode mě :-).

kedlubna

29. 6. 2009 17:28

jj, už ty potvory lezou :-D:-D:-D sezonu začínám jen tímto receptem, v září už cuketu doma nechcou vidět, ale stejně ji jí, ani nevím v čem všem :-D Mám tu spoustu receptů, nebo na webkách. Cuketu můžu :-p posílám bodíka:yes:

Bibinka Bibinka

29. 6. 2009 17:11

Mirko, jakýpak copak, dobrý je to:-!taky to dělám a dokonce úplně stejně a k tomu dávám buď rajčatový salát, jindy zase tatarku, nebo salát,na co je chuť. Je to rychlé a teď když jsou, je to bezva využití:-p;-)

pipre pipre

29. 6. 2009 17:09

Mirčo, i ode mne z Orlové máš plusík:yes: Také to jídlo znám, mám ho ráda, ale jak píše Jana, můj by ho nejedl, jedině, že bych mu nakukala, že je to třeba zvláštní odrůda např. kedlubnu :-)

jollka jollka

29. 6. 2009 16:47

Se holky máte že máte cuketky taky bych si dala:-p:yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 6. 2009 16:07

Já to mám taky moc ráda, ale jsem na tom, jak paprika:-( Ten můj říká, že je to kvak:-/. Já bych si klidně dala i řízky z celeru, nebo kedlubny, jen on to rád nemá a pro sebe vařit extra se mi nechce. Takže to jídlo znám, mám ho ráda a ty mirco máš plusíček i z Orlové;-)

Paprika Paprika

29. 6. 2009 15:51

Já bych si dala hned. :-p:yes:, ale manžel by to bohužel do pusy nedal :-(, takže to doma běžně nedělám, protože bych stejně musela dělat 2 jídla a na to jsem líná.:no:
Ale když se mi nahlásí v létě vegetariánská návštěva, a já vím, že to nebudu jíst sama, tak je to oblíbená varianta ke karbanátků pro ty moje masožravce.:-) +;-)

mirca75 mirca75

29. 6. 2009 15:48

Děvčata:-)děkuji za rychlou:-O chválu a bodíky:-8:-D.Já si nemůžu pomoct,já cukety prostě miluju:-*.No a protože přišel jejich čas a zahrada se jimi jen zelení,tak vás teď budu bombardovat recepty z nich:-D:-D až mě za to budete vyhazovat:-)).Ba ne,tolik ne;-),ale určitě si tu cuketovou sezonu se mnou užijete:-).Díky a pa-jedu teď s dětmi k manželovým rodičům česat rybíz na marmošku a koláčky:-p

HankaPu HankaPu

29. 6. 2009 15:37

Mirčo, proč primitivní jídlo:-? Náhodou jídla z cukety jsou moc dobrá a my je taky máme moc rádi, jenom na rozdíl od tebe my si je musíme kupovat, a někdy nejsou moc pěkný:-( ale ty máš moc pěkný fotečky a postup tak si zasloužíš bodíka :yes::yes::-D

spagetka spagetka

29. 6. 2009 15:35

Mirčo, primitivní možná (jak pro koho :-D), výborné určitě ;-) :-p :yes: a nevím, proč bychom museli vymýšlet bůhví jaké složitosti a parádičky :yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recepty z cukety cuketa recepty cuketa recepty cuketa obalovaná cuketa obalena cuketa top recepty z cukety recept na cuketu cuketa recept recepty na cuketu cukety řízky z cukety recept cuketa jídla z cukety cukety recepty recepty s cukety recept na smaženou cuketu recept z cukety cuketa recepty babica cukety a recepty z nich

Suroviny: cuketa, sůl, česnek, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Smažené cukety

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qnr