Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort větroň

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janusa

Náročný

Doba přípravy xxx

xxx

Suroviny

Porce: xxx

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 220 kJ /
5 072 kcal
Bílkoviny149,71 g
Tuky79,67 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 974 mg
Sodík 1,70 g
Sůl5,20 g
Sacharidy935,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout. Krok 2: Z mléka a pudinků si uvaříme hustý pudink, který dobře vymícháme, až nám zcela vychladne, poté šleháme změklá másla s cukrem a přimícháme vychladlý pudink. Krok 3: Korpus rozkrojíme na půlku. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem dle chuti a pak celý dort ještě krémem omažeme. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 4: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu, nejdříve potáhneme a až jsou korpusy potažené, pak teprve smícháme marcipán na ozdoby, protože celkem rychle tuhne a dá to práci, než ho zase zpracujeme. Krok 5: Hmotu obarvíme potravinářskou barvou a pak už jen fantazie a ručičky.

Zveřejněno 10. 10. 2017

Poznámka autorky janusa

Jen pro inspiraci....pečený pro přítele mojí neteře.....kluk lítá, tak trošku stylově.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort větroň

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AL5z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort větroň

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AL5z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
větroň z marcipánu

Suroviny:
vejce, voda, cukr moučkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, máslo, pudink vanilkový, mléko, cukr moučkový, mléko sušené, cukr moučkový, olej, voda, mandlové aroma, marmeláda

Přidat fotografie receptu