Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 35 minut + 2 hodiny v chladu 18 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 35 minut + 2 hodiny v chladu 18 názorů

Suroviny 6 porcí

1 kg vepřových jater
2 velké cibule
1-2 PL feferonkový krém
1 PL dijonské hořčice
2 velká rajčata
2 zelené papriky
1 velké jablko
250 gramů prorostlé slaniny
olivový olej
200 ml červeného vína - může být i bílé víno

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky.

  2. Vedle v misce si připravíme pikantní ostrou směs. Smícháme dijonskou hořčici s feferonovým krémem, přidáme na drobné kousky pokrájenou zelenou papriku, nastrouhané velké jablko, pokrájená rajčátka a olivový olej. Vše pak promícháme a přidáme do pokrájených plátků jater a na dvě hodiny necháme vše v chladu.

  3. Na hluboké pánvi si osmahneme cibuli na oleji do zlatova, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, orestujeme a vložíme naložená játra s pikantní ostrou směsí.

  4. Když játra pustí šťávu, podlijeme vodou, (vývarem) přidáme víno a dusíme do měkka.

  5. Promícháme, zahustíme dle potřeby a pak ještě krátce povaříme. Podáváme s rýží, bramborem, popřípadě s knedlíkem, těstovinami, vše podle chuti každého.

  6. Nakonec jsem játra na talíři posypala orestovanou opečenou, na kostičky pokrájenou slaninou.

Poznámka od kuchařky

Je to dost ostrá pikantní omáčka, játra zase trochu jinak. Když není v dosahu feferónový krém, tak se můž dát i dijonská hořčice s feferonami.

Komentáře k receptu Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřová játra omáčka veprova jatra jinak omačka z vepřových jater ostrá játra vepřová játra vpřová jatra recepty-játra na pálivý způsob)vepřové) vepřová játra recepty recepty z vepřových jater vepřové játra směs s vepřových jater vepřová játra víno jablka ostrá vepřová játra jatra trochu jinak pikantní vepřová játra vepřová pikantní játra veprova jatra recept vepř.játra vepřové játra pikantní směsi vepřové plec a jatra vepřové omačka