Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tomatová polévka s pohankou

Hodnocení receptu je 4,2 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

barborakitchen barborakitchen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie682 kJ /
163 kcal
Bílkoviny4,50 g
Tuky1,00 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 35 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji nechám zesklovatět na plátky nakrájenou červenou cibuli. Krok 2: Po chvilce přihodím spařená a nakrájená rajčata, nebo rajčata z konzervy. Krok 3: Posypu spoustou oregana. Pak přidávám BIO bujón, já používám sypkou směs z DM, ta mi skvěle vyhovuje, protože ji lze dávkovat podle libosti. Krok 4: Podliji polévku vodou a přisypu pohanku. Krok 5: Pod pokličkou nechávám probublávat cca 20 minut, dokud pohanka není měkká. Krok 6: Poté dochutím solí a citrónovým pepřem. Prolisuji 1-2 stroužky česneku a přidám šťávu z jednoho citrónu nebo limetky. Krok 7: Velkou hrst koriandru je fajn v polévce povařit a malou jí ještě posypat, zároveň s plátky červené cibule.

Zveřejněno 20. 3. 2018 19:30

Poznámka autorky barborakitchen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tomatová polévka s pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gjnD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tomatová polévka s pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gjnD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
rajska polevka s pohankou, rajčatová ppolévka s pohankou, rece rajskou polévku

Suroviny:
rajče, pohanka, cibule červená, sůl, pepř citronový, koření oregáno, česnek, šťáva citronová, bujón zeleninový, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu