Treska s pórkovou omáčkou

Ryby Doba přípravy: 30 minut celkem 0 názorů

Ryby Doba přípravy: 30 minut celkem 0 názorů

Suroviny 4 porce

4 filety z tresky (může být i jiná vyfiletovaná bělomasá ryba)
olej
sůl, pepř
citronová šťáva
plátek másla
3/4 středně velkého pórku
2 kávové lžičky hladké mouky
vývar (nejlépe rybí) nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi na másle restujeme na kolečka nakrájený pórek, když začíná růžovět, zasypeme moukou, chvíli pražíme, zalijeme vývarem nebo vodou a provaříme. Ochutíme pepřem a solí.

  2. Ryby osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a opečeme na oleji.

  3. Hotové ryby podáváme s omáčkou a jako přílohu zvolíme bramborovou kaši nebo jinak upravené brambory.

Poznámka od kuchařky

Rychlé, jednoduché jídlo.

Komentáře k receptu Treska s pórkovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: treska s pórkem treska na porku treska recept file s porkovou omackou treska v porkove omáčce treska recepty ryba s pórkovou omáčkou porková omáčka-recept treska aljašská treska s pórkem treska s omáčkou aljašska treska s porkovou omačkou