Smetanová treska na pórku a medvědím česneku se sýrovou peřinou

Ryby Doba přípravy: 45 min 3 názory

Ryby Doba přípravy: 45 min 3 názory

Suroviny 3 porce

cca 600 g tmavé tresky
hrst pórku
hrst medvědího česneku
200 ml sladké smetany
sůl
kmín
olivový olej
sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Tresku omyjeme, naporcujeme, z obou stran osolíme. Do olivovým olejem vymazaného pekáčku dáme vrstvu pórku nakrájeného na kolečka, na něj navrstvíme nasekaný medvědí česnek a poklademe treskou, kterou pokmínujeme.

  2. Pekáč přiklopíme a dáme péct na 200°C na cca 15 min, pak teplotu snížíme, podlijeme smetanou a necháme dalších 15 min péct.

  3. Na závěr pečení odklopíme, posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Recept vznikl jako dnešní obědová improvizace a i přítel, zapřisáhlý příznivec smažených filet, uznal, že tahle varianta je taky moc mňam a hlavně zdravější a nebýt té smetany, tak ani moc kalorická :)

Komentáře k receptu Smetanová treska na pórku a medvědím česneku se sýrovou peřinou

Tématické fráze: treska na česneku treska se zeleninovým salátem treska pórek treska tmavá recepty treska s pórek treska s medvedim česnekem tmava treska recept treska se syrovou filet z tresky tmavé recept treska tmava treska tmavá recept tmavá treska pórek smetanový pórek treska na divoko recepty smažená treska recepty tmavá treska treska recepty recept na tresku treska recept porek treska.s medvedim cesnekem