Těstovinový salát s červenou řepou, cizrnou a křenem

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Saláty 0 názorů

Suroviny

150 g těstovin
2 středně velké červené řepy
150 g vařené nebo sterilované cizrny
kousek křenu podle chuti
sůl
pepř
4 lžíce olivového oleje
šťáva z poloviny citrónu
hladkolistá petrželka
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Řepy oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Dáme do pekáčku, zakapeme 2 lžícemi oleje, osolíme, opepříme a dáme péci. Pečeme při 220°C asi 30 minut, občas řepu promícháme, aby se propekla stejnoměrně.
    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Uvařené scedíme a dáme do mísy.

  2. K vařeným těstovinám přidáme upečenou řepu a scezenou cizrnu. Křen nastrouháme najemno a vmícháme do salátu.

  3. Citrónovou šťávu smícháme se zbylým olejem a vlijeme do salátu. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
    Salát chutná dobře teplý i studený.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těstovinový salát s červenou řepou, cizrnou a křenem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: těstovinový salát s červenou řepou těstoviny s červenou řepou cizrnový salát s červenou řepou těstovinový salát červená řepa s těstovinou těstovinový salát s s červenou řepou salát s červené repy cizrna s křenem salát z červené řepy vařené s těstovinami salát s červenou řepou a těstoviny testovinovy salat s červené řepy saláty z červené řepy s testovinami testoviny s cizrnou salát ze sterilované cizrny s červenou řepou salát těstovinový červená řepa salát s červenou řepou recept na cizrnu z řepou recept salát z čerstvé červené řepy a testoviny salát z červené řepy vařené s křenem těstovinový salát červená řepa tunak