Povidlové buchty pečené v remosce
Remosku v souvislosti se šetřením energie opět bereme na milost. Až časem poznáme, co všechno dokáže, stane se neocenitelnou součástí naší kuchyně. Vaří, dusí a nejenže peče maso, ale i buchty!
Suroviny pro 14 kusů
Recept je pro větší remosku o průměru mísy 32 cm.
14kusů
Postup přípravy
Krok 1: Kynuté těsto zaděláme pro nás běžným způsobem. Nejjednodušší je použít domácí pekárnu, kde jako první nalijeme vlažné mléko, rozpuštěný, ale vlahý tuk, žloutek, citronovou kůru, přidáme mouku promíchanou se solí a cukrem, nahoru dáme rozdrobené droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: Kdo pekárnu nevlastní, tak zadělá klasicky. Jako první připravíme z odvážených surovin kvásek. Do mísy vložíme mouku smíchanou se solí, cukr, kůru, vlažný zbytek mléka, rozpuštěný, ale vlahý tuk, žloutek, vzejitý kvásek a vypracujeme hladké, vláčné a nelepivé těsto.
Krok 3: Necháme v míse pod utěrkou na teplém místě vykynout.
Krok 4: Vykynuté těsto zpracujeme na mírně podsypaném vále do bochánku, z něj vyvalíme váleček a nakrájíme 14 kousků - koleček. Každý kousek roztáhneme do šířky, doprostřed dáme hromádku povidel a uděláme "raneček". Dobře stiskneme a uzavřeme, aby náplň nevytékala. Řidší povidla zahustíme strouhaným perníkem, hustější naředíme troškou rumu, můžeme přidat i trochu citronové kůry nebo i skořice.
Krok 5: Mísu remosky do 3/4 výšky potřeme rozpuštěným, ale vlahým tukem a naskládáme připravené buchty, spojem dolů. Po bocích je řádně mastíme , aby se při pečení neslepily. Pod utěrkou je necháme trochu vykynout, nemusí být vykynuté hodně, jelikož buchty budou ještě kynout v začátku pečení, než se dostatečně vyhřeje víko. Buchty potřeme vlahým tukem i na povrchu, přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 35-38 minut. Tento čas je pouze orientační.
Krok 6: Povrch buchet je dobré po krátkém zapečení přikrýt kolečkem vystřiženého alobalu nebo papíru na pečení o stejném průměru jako je mísa, aby se buchty shora nepřipalovaly a přitom se středem dobře propekly. Jde využít i tzv. zbytkové teplo, kdy se remoska před koncem pečení vypne a nechá se ještě přiklopená cca 5-8 minut.
Krok 7: Po upečení sejmeme víko a mírně zchladlé buchty z mísy vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 18. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidlové buchty pečené v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nqv5
Moje poznámka
Povidlové buchty pečené v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nqv5
Nejnovější recepty
Rychlovka z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Bezlepkové karamelizované jablečné muffiny s ořechy
Přidáno před 12 hodinami
Tortillové košíky
Přidáno před 12 hodinami
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 15 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno 6. 5. 2025 19:32
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvové muffiny nebo koláč
kimil před 32 minutami
Anglické palačinky
Layoo před 5 hodinami
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 11 hodinami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 11 hodinami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 11 hodinami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 12 hodinami
Hovězí na česneku
Modraska před 13 hodinami
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 15 hodinami
Tématické fráze:
kynuté buchty v remosce,
buchty pečené v remosce,
pečeme v remosce recepty,
kynuté buchty z remosky,
pečené buchty,
povidlove buchty s remosky,
kynuté buchty v v remosce,
buchty z remosky,
pečene povidla,
pečení buchet v remosce,
pečení v remosce,
buchty do remosky,
domaci buchty z remosky,
povidlové buchty,
remoska buchty,
švestková povidla do buchet,
buchty v remosce,
remoska recepty,
kynuté buchty pečené v remosce,
pecene buchty remoska
Suroviny:
mouka polohrubá,
sůl,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mléko,
žloutek,
droždí čerstvé,
kůra citronová,
povidla švestková,
máslo
Komentáře (5)
Minorku a Grand mi potomstvo zlé, blbé a zločinné kdysi "znárodnilo"
Při pečení buchty NIČÍM nepřikrývám
Peču na barvu a rozhodně nebývají ani bledé vespod, ani spálené shora
***
OT
Barva buchet po upečení se odvíjí i od množství cukru v těstě:
Kdysi jsem dodělával těsto a část byla méně oslazená
Po upečení byly buchty různobarevné jako májová koťátka...