Býčí žlázy na zelenině a rajčatové šťávě

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 35 minut 4 porce Pokrmy z vnitřností 3 názory

Suroviny

800 g býčích žláz (4 ks v 1 balení)
150 g anglické slaniny
200 g očištěné a semen zbavené cukety
200 ml rajčatové šťávy
2 větší cibule
2 stroužky česneku
1 velká masitá paprika
1 lžíce oleje
1 lžička sladké mleté papriky
2 lžičky solamylu
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žlázy nakrájíme na silnější plátky a ty pak překrájíme na nudličky.
    Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, česnek nadrobno, slaninu, cuketu a papriku na širší špalíčky.

  2. Do hrnce dáme nasucho orestovat slaninu. Až začne mírně zlátnout, přidáme cibuli s česnekem a za stálého míchání restujeme 3 minuty.
    Přidáme žlázy, promícháme a restujeme cca 10 minut dokud nepustí vodu.

  3. Poté necháme silným varem vodu vyvařit. Zasypeme mletou paprikou a rychle promícháme. Přidáme cuketu a papriku, osolíme, opepříme a zalijeme rajčatovou šťávou.

  4. Pod pokličkou dusíme na slabém plameni 15 minut. V troše studené vody rozmícháme solamyl a pokrm zahustíme. Provaříme 2 minuty a podáváme.
    Jako příloha se hodí těstoviny nebo rýže.

Poznámka

Rajčatovou šťávu používám domácí https://www.toprecepty.cz/recept/44560-rajcatova-s...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 56 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Býčí žlázy na zelenině a rajčatové šťávě

  • Nadja: Koubkova:Naďko,Jiřinko i u nás jsou býčí žlázy málokdy k dostání.Ale když už se poštěstí
    a manžel narazí na mražené,tak vždy koupí do zásoby:yes:Cena se pohybuje v rozmezí cca 70-85,-kč/kg:-8

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Také jsem dříve dělávala.kupovala jsem je v obchodě Juliuus Meinl.co ho zrušili už jsem je neobjevila v obchodě.;-(

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :yes: To bych si hned dala, ale málokdy jsou k mání. Kdysi jsem je kupovala často a dělala na různé způsoby, jako Ty. Bylo to jedno z nejlevnějších mas, 6 Kčs za 1 kg.

    Odpovědět

Tématické fráze: býčí žlázy recept na býčí žlázy recepty na býčí žlázy býčí žlázy recepty recept na žlázy byci koule na zelenině býčí žlázy recept recepty na byčí žlázy na na pivu top recepty na býčí žlázy byci zlazy na zelenině příprava býčích žláz recepty z býčích zlaz

Zapomněl/a jsem heslo