Býčí žlázy na zelenině a rajčatové šťávě

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 35 minut 4 porce Pokrmy z vnitřností 3 názory

Suroviny

800 g býčích žláz (4 ks v 1 balení)
150 g anglické slaniny
200 g očištěné a semen zbavené cukety
200 ml rajčatové šťávy
2 větší cibule
2 stroužky česneku
1 velká masitá paprika
1 lžíce oleje
1 lžička sladké mleté papriky
2 lžičky solamylu
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žlázy nakrájíme na silnější plátky a ty pak překrájíme na nudličky.
    Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, česnek nadrobno, slaninu, cuketu a papriku na širší špalíčky.

  2. Do hrnce dáme nasucho orestovat slaninu. Až začne mírně zlátnout, přidáme cibuli s česnekem a za stálého míchání restujeme 3 minuty.
    Přidáme žlázy, promícháme a restujeme cca 10 minut dokud nepustí vodu.

  3. Poté necháme silným varem vodu vyvařit. Zasypeme mletou paprikou a rychle promícháme. Přidáme cuketu a papriku, osolíme, opepříme a zalijeme rajčatovou šťávou.

  4. Pod pokličkou dusíme na slabém plameni 15 minut. V troše studené vody rozmícháme solamyl a pokrm zahustíme. Provaříme 2 minuty a podáváme.
    Jako příloha se hodí těstoviny nebo rýže.

Poznámka

Rajčatovou šťávu používám domácí https://www.toprecepty.cz/recept/44560-rajcatova-s...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 56 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Býčí žlázy na zelenině a rajčatové šťávě

  • Nadja: Koubkova:Naďko,Jiřinko i u nás jsou býčí žlázy málokdy k dostání.Ale když už se poštěstí
    a manžel narazí na mražené,tak vždy koupí do zásoby:yes:Cena se pohybuje v rozmezí cca 70-85,-kč/kg:-8

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Také jsem dříve dělávala.kupovala jsem je v obchodě Juliuus Meinl.co ho zrušili už jsem je neobjevila v obchodě.;-(

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :yes: To bych si hned dala, ale málokdy jsou k mání. Kdysi jsem je kupovala často a dělala na různé způsoby, jako Ty. Bylo to jedno z nejlevnějších mas, 6 Kčs za 1 kg.

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na býčí žlázy býčí žlázy byci zlazy na zelenině příprava býčích žláz recepty z býčích zlaz

Zapomněl/a jsem heslo