Staročeská polévka Žebračka
Staročeská chlebová polévka inspirovaná podle Magdaleny D. Rettigové je skromnou a vydatnou polévkou. Aby ani kousek starého chleba nepřišel na zmar, připravte polévku podle následujícího receptu a sami se přesvědčíte, že je vynikající.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 671 kJ / 160 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,38 g |
Tuky | 7,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 58 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 13,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeská polévka Žebračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4mY
Moje poznámka
Staročeská polévka Žebračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4mY
Nejnovější recepty
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 6 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 6 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 9 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 10 hodinami
Marinovaná krkovička s argentinským kořením
Přidáno před 13 hodinami
Borůvkové nanuky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 3 hodinami
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 3 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 3 hodinami
Základní kváskový chleba
Brona.S před 3 hodinami
Fazolové lusky na kyselo
Sahula před 4 hodinami
Houby na kyselo se smetanou
Sahula před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
VeronikaRob před 4 hodinami
Krůtí kostky s bulgurem a zeleninou
petrp před 4 hodinami
Banánové muffiny
anyge před 5 hodinami
Tématické fráze:
staroceske polévky,
staročeská polevka,
žebračka recept,
polévka žebračka, chlebová,
staroceska polivka,
žebrácká polévka od babičky,
žebracka,
staroceske polévky recept,
staročeskáí pllévka,
polévky saročeské,
staroceskou polévka,
staroceske jmeno bohudana,
staročeské na nádobí,
staročeská polévka,
polévka žebraška,
recept na zebracku,
polévky staročeské,
staročeské recepty polévek
Suroviny:
chléb,
cibule,
vývar masový,
mléko,
sádlo,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
petrželka,
vejce,
sýr strouhaný
Komentáře (26)
Do fotek jsem přidal recept z r. 1881 na chlebovou polévku od Magdaleny Dobromily Rettigové.
Ještě k Vašemu komentáři - prosím, abyste pro příště nechal na mém rozhodnutí, co a jak budu komentovat. Na rozdíl od Vás to dělám slušně a nikoho neurážím.
K tomu mixování. Tím, že je chléb rozvařený, stačí ho jen rozkvedlat kvedlačkou.
Prostě úplně postaru vařit neumím a přestože dělám staročeský recept, který se snažím dodržet, neumím se zbavit moderních návyků při zpracování