Rýžová krupička s javorovým sirupem - pro nejmenší

Suroviny

150 ml mléka
1 PL rýžové krupičky
1 KL javorového sirupu
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Mléko osladíme javorovým sirupem, vsypeme rýžovou krupičku a přivedeme k varu.

  2. Za stálého míchání necháme několik minut povařit, podle potřeby ztlumíme stupně.

  3. Na talířku nebo v misce můžeme ještě přelít / ozdobit javorovým sirupem.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Pokud se nechá krupička stát, poměrně hodně zhoustne.

Pokud ji chceme mít řidší, dáme 175 ml mléka.

Javorový sirup po nalití na krupičku okamžitě klesl dolů, proto to zdobení není nijak estetické :-)

Jednoduchá a notoricky známá krupička, ale poměry většinou bývají jiné.

Uvedené množství bylo pro mou 18měsíční dceru málo, pro mladší dítě by to stačilo, záleží na tom, jak je velký jedlík.

Javorový sirup dodá jemně sladkou chuť, dcera pomlaskávala :-)

Komentáře k receptu Rýžová krupička s javorovým sirupem - pro nejmenší

Tématické fráze: rýžová krupička recept rýžová krupice priprava