Velikonoční nádivka s uzeninou

21Rapo Kuchařka: 21Rapo

Doba přípravy: 90 minut 20 porcí Ostatní 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

4 vejce
500 ml mléka
100 g slaniny
hrst strouhanky
500 g uzeného masa (co nejlibovější)
petržel podle chuti (můžete přidat i pažitku, kopřivu, kopr nebo jiné čerstvé i sušené bylinky)
4 rohlíky
pepř
sůl
1-2 lžíce másla na vymazání
můžete také přidat muškátový květ, nové koření
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Rohlíky rozkrájíme na malé kousky. V mléce rozšleháme vejce, přidáme maso s rohlíkem a okořeníme.

  2. Kopřivy spaříme horkou vodou, spolu s petrželí nadrobno nakrájíme a přidáme do nádivky. Promícháme. Pokud je nádivka řídká přidáme strouhanku, v opačném případě přilijeme mléko.

  3. Pekáček nebo formu vymažeme máslem. Dno poklademe slaninou, přidáme polovinu nádivky, opět poklademe slaninou, a přidáme zbytek nádivky. Slaninu můžeme dát i navrch nádivky.
    pečeme zhruba 45 minut v předehřáté na cca 180°. (každá trouba peče jinak)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Velikonoční nádivka s uzeninou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo