Ředkvičkový salát s řapíkatým celerem a octovou zálivkou

JajinkaBeck Kuchařka: JajinkaBeck

Doba přípravy: 30 minut Saláty 0 názorů

Suroviny

2 svazky ředkviček
2 stonky řapíkatého celeru
Zálivka:
250 ml vody
3 lžíce octa
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce cukru
špetka soli
špetka pepře
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno.

  2. Připravíme zálivku, ve vodě nejprve rozmícháme cukr a sůl, přidáme ocet, olivový olej a pepř.

  3. Pokrájenou zeleninu zalijeme zálivkou, měla by být téměř všechna potopena. Necháme uležet v lednici minimálně 1 hodinu, osobně ale doporučuji do druhého dne.

Poznámka

Zálivku doporučuji případně upravit dle vlastních preferencí. Já ji nám ráda kyselejší, takže dávám víc octa a ještě navíc přidávám pár kapek citronu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ředkvičkový salát s řapíkatým celerem a octovou zálivkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo