Výtečné matjesy z cukety
Cuketové matjesy jsou lehce pikantní pochoutka, která zaujme i ty, kdo jejich rybí verzi příliš nemusí. Stačí pár surovin a trochu trpělivosti, aby se chutě dobře rozležely. Pokud patříte mezi milovníky ryb, můžete na závěr přidat i trochu pravých matjesů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 737 kJ / 1 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,60 g |
Tuky | 101,07 g |
Vláknina | 27,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 41,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Cuketu oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jadřince. Nakrájíme na podélné plátky, překrájíme je na požadovanou délku a posolíme. Sůl s cuketou dobře promícháme. Velice záleží na tom, aby plátky cukety byly opravdu hodně tenké, lépe se proleží a zkřehnou.
Krok 3: Necháme odležet, slijeme vodu, prosypeme kořením, cibulí, případně trochou soli, dobře promícháme, vložíme do vhodné nádoby, třeba do zavařovací sklenice a zalijeme olejem.
Krok 4: Uchováváme v chladničce, konzumujeme proleželé. Jak dlouho necháváme proležet, záleží na tom, jak jemně je cuketa nakrájená. Můžeme zkusit ochutnat zhruba pátý den.
Krok 5: Dobré je přimíchat i 1-2 pravé matjesy pokrájené na menší dílky a zamíchat do tohoto cuketo-matjesového salátu. Pak je chuť salátu opravdu "matjesová"!
Zveřejněno 12. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výtečné matjesy z cukety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G065
Moje poznámka
Výtečné matjesy z cukety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G065
Nejnovější recepty
Jehněčí na medu
Přidáno před 8 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Jihočeský houbovec
Přidáno před 13 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem a drobenkou
Přidáno před 15 hodinami
Podzimní boršč
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka s houbami a zeleninou
ZboSy před 3 minutami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Stefi.f před 8 hodinami
Piškotový dortový korpus
DanielaWisz před 9 hodinami
"Listové" těsto snadno a rychle
skleroza před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Lenka Cech před 10 hodinami
Cuketový perník s jogurtovou polevou
DitaB před 10 hodinami
Švestkový dort
TotalMudla před 10 hodinami
Povidla ze švestek
ErikaU před 12 hodinami
Mražená petrželka
Fitulka před 12 hodinami
Extra rychlé lívance
Luci89 před 15 hodinami
Tématické fráze:
matjesy z cukety,
chutne a dobre matesy s cukety,
matjesy s cukety,
dá se použít přerostlá cuketa?,
matesy z cukety,
recepty na rybí matesy,
matjesy,
cuketove matjesy,
nej cuketove matjesy,
top matesy z cukety
Suroviny:
cuketa,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
olej slunečnicový,
matjes
Komentáře (3)