Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort z třešňovým rozvarem s likérovým krémem (i jako zmrzlina)

Tento lahodný dort tvoří piškot z mandlové mouky, nadýchaný krém ze smetany a mascarpone a rozvar z čerstvých třešní. Dort po dokončení zamrazíme a podáváme buď jako zmrzlinu, nebo jen vychlazený.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 25 min

75 min (50 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 215 kJ /
7 939 kcal
Bílkoviny121,87 g
Tuky650,39 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 2,16 g
Sodík 1,77 g
Sůl4,52 g
Sacharidy377,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu rozehřejeme na 160-170 °C. Krok 2: Žloutky ušleháme s cukrem, olejem a vodou. Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do žloutkové směsi přidáme pramínkem mouku s práškem do pečiva a zlehka vmícháme tuhý sníh. Těsto nalijeme do připravené formy. Upečeme dozlatova a necháme vychladnout na mřížce. Krok 3: Upečený vychladlý korpus 2 x rozřízneme. Krok 4: Mezitím ušleháme krém z uvedených ingrediencí s vaječným likérem a dáme na chvíli do chladu. Krok 5: V menší nádobě rozvaříme vypeckované třešně s trochou vody smíchanou se škrobem a cukrem
(necháme větší kousky třešní, rozvar je pak chutnější) a dáme vychladnout. Krok 6: Krém rozdělíme na dvě části. Jednu část krému smícháme s částí ovocného rozvaru. Spodní díl korpusu potřeme po obvodu částí světlého krému a do jeho středu poklademe lžící rozvar z třešní. Přiklopíme druhým dílem korpusu, který potřeme jen krémem. Krok 7: Nakonec přiklopíme poslední díl korpusu, který potřeme krémem smíchaným s rozvarem. Do středu posledního dílu poklademe lžící zbylý rozvar z třešní a dozdobíme mandlemi. Krok 8: Dáme do mrazáku. Po vyjmutí z mrazáku necháme dort asi 3,5 hodiny při pokojové teplotě povolit. Pak ho dáme zpět do lednice a můžeme kdykoliv podávat.

Zveřejněno 30. 7. 2019

Poznámka autorky Ivace64

Dort je možné dát do mrazáku, v mrazáku může být cca týden. Můžeme zdobit šlehačkou.

https://codnesvariiva.blogspot.com/2019/07/dort-s-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort z třešňovým rozvarem s likérovým krémem (i jako zmrzlina)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n16l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort z třešňovým rozvarem s likérovým krémem (i jako zmrzlina)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n16l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tématické fráze:
čokoládový dort s rozvarem, bílkový krém s rozvarem, pečivo s rozvarem

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, voda, mouka mandlová, cukr vanilkový, prášek do pečiva, sůl, třešně, cukr moučkový, solamyl, mascarpone, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, cukr vanilkový, cukr moučkový, smeta-fix, likér vaječný, mouka, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu