

Sladká veka
Suroviny
- 1 bílá veka
- pikantní džem
- 1/4 l mléka
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- tuk na smažení
- práškový cukr +
- vanilkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
Veku nakrájíme na tenké plátky, které spojíme džemem vždy dva a dva k sobě. Obalíme v těstíčku z vajec a mouky a po obou stranách smažíme. Obalíme v cukru a podáváme k čaji.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sladká veka
-
Dělávám přesně jako Sodovka.Navíc ještě obalím ve skořicovém cukru.
Je to opravdu moc dobré.Přidám fotku.
-
Já jen máčela ve vajíčku.
-
Znám to pod názvem Chudí rytíři. Je to moc dobré a chuťově mi to připomíná smažený koblih.
Veku nedávám do těstíčka, ale do dvojobalu = namočím do rozšlehaného vajíčka, pak obalím ve strouhance a pak smažím. Po usmažení je pěkně křupavá.
-
Znám a připomnělo mi to dětství,to jsme si kupovali v mléčné jídelně a říkali tomu smaženky.Také jsem to doma vyzkoušela a ještě jsem dala na džem šlehaný tvaroh a bylo to moc dobré.U nás to měli jen s tím tvarohem.
-
mňam...2
-
Jeeeje, to je mé dětství, ale dělali jsme to vždycky z vánočky, když se třeba o víkendu nesnědla a v pondělí už nebyla nejměkčí. Rychlé a velmi chutné.
-
Když mi manžel našel tenhle recept, tak jsem si hned vzpomněla na honzíkovy rohlíky od Jany Remkové.
Byla to odpolední svačinka pro ty mé rošťáky. Zmizlo to, ani jsem nemrkla.+