Smetanová kari cuketa s masovými nudličkami

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Zeleninová jídla 2 názory

Suroviny

350-400 g masa vepřového nebo drůbežího (karé, prsa...)
350-400 g cukety mladé, neloupané
sůl
pepř mletý
olej
cca plnější lžička kari koření
200 g zakysané smetany (1 kelímek)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje dozlatova. Maso z pánve vyndáme, udržujeme v teple a do výpeku nasypeme na plátky, půlkolečka nebo tenčí hranolky pokrájenou cuketu a též smažíme za občasného promíchání dozlatova. Po osmažení cuketu osolíme, posypeme kari kořením dle chuti, ještě krátce osmažíme a odstavíme. K cuketě vlijeme rozmíchanou zakysanou zakysanou smetanu pokojové teploty, promícháme a je-li třeba, podle hustoty zakysanky, přilijeme maličko převařené vody.

  2. Podáváme buď tak, že maso v pánvi rovnou smícháme společně se smetanovou kari cuketou, nebo nandáme na talíře každé zvlášť. To už záleží na chuti a oku každého, výborné to bude v obou případech.

  3. Jako přílohu volíme brambory nebo rýži.

Poznámka

Kdo se obejde bez masa, bezmasá varianta smetanové kari cukety ho jistě nezklame. Cuketu prostě jen neosmažíme ve výpeku, ale jen na oleji (dále dle receptu) a určitě nebudete zklamaní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 544 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanová kari cuketa s masovými nudličkami

Tématické fráze: cuketa na kari

Zapomněl/a jsem heslo