Kuře "impregnované" česnekem - v troubě, tlakáči, v remosce i v PH

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 porce Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

1 kuře (nebo 4 stehna)
sůl
5 stroužků českého česneku
40 g másla
50 g slaniny
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře rozdělíme na 4 díly a po obou stranách vždy pečlivě potřeme česnekem rozetřeným se solí. Necháme asi 1/2 hodiny stát a pak teprve dáme na pekáč s na kostičky nebo na plátky nakrájenou slaninou a máslem.

  2. Nejdříve podlijeme několika lžícemi vody, dusíme, pak teprve pečeme. Během pečení jednotlivé porce obracíme a poléváme šťávou. Tímto způsobem můžeme kuře připravovat v troubě, remosce, v tlakovém hrnci i v pomalém hrnci.

  3. Při přípravě kuřete v tlakovém hrnci: povrch ochuceného kuřete hned polijeme rozpuštěným máslem a slaninou, podlijeme vodou a upravujeme asi 20 minut.

  4. V pomalém hrnci: na dno dáme ochucené kuřecí díly a ty poklademe plátky másla a slaniny, podlijeme nejvýše 2 lžícemi vody (kuře pustí svojí šťávu, které je většinou dost - průběžně zkontrolujeme). Zapneme na druhý stupeň (high) a pomalíme asi dvě a třičtvrtě hodiny až tři hodiny.

Poznámka

Snadný a rychlý recept pro každého, kdo nemá právě moc času stát u plotny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře "impregnované" česnekem - v troubě, tlakáči, v remosce i v PH

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    MamlajdaD: Anička, nie je to suché, len to treba polievať šťavou. Možno troška viac práce s tým, ale je to skutočne chutné. Piekla som najprv zakryté alobalom, potom som odkryla, nech to naberie trocha farby. Pekný večer ti prajem. :-);-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    tejaja (moderátorka): Terezko, ty jsi neskutečně hodná, žes tento recept vyzkoušela, moc ti za to děkuji! :-K:-D Mám radost, že to kuřátko chutnalo. :-8 Ani já nedělávám celé kuře, jedla bych to několik dní. ;-) Z prsíček bez kůže jsem to nikdy nezkoušela, já bych měla obavu, že by to bylo moc suché, ale ty jsi šikovná a zvládlas to i z těch prsíček, super! :yes: Za fotky děkuji na tisíckrát, jsou pěkné jako vždy! :yes:<3 Měj se hezky a buď stále zdráva! :yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Urobila som len prsíčka, pretože celé kura je nad moje pomery. :-D Robila som v rúre, je to jednoduché a chutné. :yes:;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře v tlakacu kuřecí stehna v tlakaci

Zapomněl/a jsem heslo