Zázvorový macerát

Suroviny

13 dkg nastrouhaného zázvoru
13 dkg medu
šťáva z 1 citronu (možno přidat i šťávu z pomeranče)
1/2 l vodky, nebo slivovice zředěné na 40 %

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábat zázvor (mně vyhovuje kávovou lžičkou), nastrouhat, nebo rozmixovat.

  2. Přidat med, nakrájený a oloupaný citron, nebo jen šťávu a alkohol.

  3. Necháme uležet 5 dní za občasného promíchání. Pak scedíme a užíváme denně štamprdli. Odceděný zbytek uskladním v lednici a využiji na čaj.

Komentáře k receptu Zázvorový macerát

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: zázvor med alkohol macerace zázvoru zázvor macerace zazvor med citron slivovice zázvor med citron alkohol zazvorovy vyluh jak oškrábat zázvor macerace alkoholu recepty vyluh z zázvoru zázvor, med, alkohol zázvor s medem v alkoholu slivovice med zazvor citron rozmixovany zázvor med a citron sirup macerace alkohol med zázvor s medem a citronem s s alkoholem recepty s medem slivovice zazvor slivovice zázvor med macerace z citronu rozmixovaný zázvor medu citron zázvor slivovice citron med