Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela
Sušené maso je tradiční specialita, jejíž cena je odvislá na zemi původu i kvalitě. A není úplně nízká. Slanou dobrotu lze ale připravit i podomácku. S trochou každodenní péče budete po 15 dnech moci ochutnat úžasnou masovou lahůdku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 854 kJ / 4 267 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,30 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 100,60 g |
Sůl | 251,00 g |
Sacharidy | 252,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pxwy
Moje poznámka
Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pxwy
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 13 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 3 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 5 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 5 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 6 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 7 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 7 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 9 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 9 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 11 hodinami
Tématické fráze:
domácí pancetta,
uzení slaniny,
slanina bez uzení,
pancetta vyroba,
domaci panceta,
domácí slanina,
výroba domácí slaniny,
výroba pancetta,
domaci slanina bez uzení,
domácí slanina výroba,
jak udělat špek bez uzení,
špek bez uzení,
slanina na uzení,
pancentta výroba,
paprikovaný špek bez uzení,
uzeni domaci slaniny,
vyroba slaniny,
recept na výrobu pancetta,
výroba domácí slaniny bez uzeni,
pancetta recept
Suroviny:
bůček,
sůl mořská,
cukr krupice,
pepř mletý
Komentáře (6)
Budu čekat těch cca 15 dní......5dní otáčet a pak 10 dní sušit.....Pak budu možná chválit,ale uvidíme.....
Právě jsem si přečetla recept na labužníkovi, na který odkazujete. A řeknu vám upřímně, do toho bych nešla.
No, sice to trvalo déééle, ale zato se to nedalo jíst
https://www.labuznik.cz/recept/toskansky-spek-lard...
(výše psané není nic proti něčemu)