Zvěřinové klopsy
Suroviny
Porce: asi 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 674 kJ / 2 551 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,41 g |
| Tuky | 213,63 g |
| Vláknina | 7,24 g |
| Cholesterol | 392 mg |
| Sodík | 3,40 g |
| Sůl | 8,41 g |
| Sacharidy | 77,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Možno použít zvěřinu srnčí, daňčí, jelení i z černé. Zvěřinu (žebra, krk, plecko odřezky z kýty) dobře vymyjeme a natřeme kašičkou z několika stroužků česneku rozetřeného se solí, lžičky zázvoru a 2 lžic oleje. Proložíme plátky slaniny, kořenové zeleniny a cibule a těsně složíme do mísy. Zalijeme bílým vínem, aby vše bylo potopeno a necháme 2 dny v chladu.
Krok 2: Pak upečeme na másle spolu s bobkovým listem, snítkou tymiánu, zrnky pepře, nového koření a solí doměkka. Podléváme vínem z nálevu a podle potřeby vodou, zvěřinovým nebo hovězím vývarem.
Krok 3: Upečené obereme z kostí a vše i se zeleninou z pečeně jemně umeleme spolu se 2 rohlíky. Přidáme šťávu z pečeně, aby směs byla tvárlivá. Dáme vychladit. Pak ze směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v nastrouhaném sýru. Podáváme s plátky chleba Knäckebrot, s tmavým chlebem nebo s jemným pečivem a zeleninovými saláty. Jindy můžeme směs namazat na topinky a sypat strouhaným sýrem. (Znamenitě k tomu chutná dobré červené víno!)
Zveřejněno 17. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinové klopsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/20ZW
Moje poznámka
Zvěřinové klopsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/20ZW
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 1 hodinou
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 11 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 1 hodinou
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 2 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 3 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 4 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 5 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 7 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 8 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 8 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 9 hodinami
Tématické fráze:
zvěřinové recepty,
top recepty zvěřina,
zvěřina recepty,
zvěřina,
zvěřinová žebra recept,
pečená žebra ze zvěřiny,
recept na zvěřinu,
žebra ze zvěřiny,
recepty z zvěřiny,
pečení zvěřiny,
recepty že zvěřiny,
recepty na zvěřinu,
recepty zvěřina,
recept na pečení zvěřiny,
nálev na zvěřinu recept,
zvěřina recepty na peceni,
zvěřinová pečeně recept,
recepty že ze zvěřiny,
zvěřinové recepty na vine,
co s odřezky ze zvěřiny
Suroviny:
česnek,
sůl,
zázvor,
olej,
slanina,
petržel,
víno bílé,
máslo,
bobkový list,
tymián,
koření nové koření,
rohlík,
sýr tvrdý
Komentáře (4)
A když už mne z klopsů přecházely oči, tak jsem se utvrdila v tom, že tohle jsou kuličky z pečeného mletého masa ze zvěřiny podávané jako pohoštění...ale klopsy je zavádějící název...
( a pomíjím obalení zvěřiny v sýru - představím si pažitku, petrželku, třeba i mleté vlašské ořechy nebo mandle...ale podle mne si zvěřina se sýrem vůbec nerozumí...)