Dýňové lazaně

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Doba přípravy: Čas přípravy 30 minut + čas pečení 30 minut 4 porce Těstoviny 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

800 g oranžové dýně Hokkaido
10 sušených rajčat naložených v oleji
2 cibule
2 stroužky česneku
300 ml zeleninového vývaru
sůl a pepř
1 PL másla
1 PL hladké mouky
250 ml mléka
strouhaný muškátový oříšek
16 ks lazaní
50 g strouhaného sýra
máslo na vymaštění pekáčku
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Dýni umyjeme a podélně rozkrojíme. Vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Rajčata vyjmeme z oleje, necháme okapat a pak nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek očistíme a nadrobno nasekáme.
    Na velké pánvi rozehřejeme 2 PL oleje z rajčat a všechny připravené suroviny krátce opečeme. Přilijeme 200 ml vývaru a povaříme asi 5 minut. Osolíme a opepříme podle chuti.

  2. Troubu předehřejeme 200º C. Na bešamel zpěníme v kastrole máslo, vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem. Necháme 10 minut provařit za občasného zamíchání, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.

  3. Zapékací misku (nebo pekáček) vymastíme máslem. Lazaně předvaříme ve slané vodě 3 – 5 minut. Předvařené lazaně spolu se zeleninou střídavě vrstvíme do zapékací nádoby tak, aby poslední vrstvu tvořily lazaně. Pak vše zalijeme zbývajícím vývarem, bešamelem, povrch posypeme sýrem a upečeme.

Poznámka

Zdroj: slovenský časopis Nový čas pre ženy - Extra príloha z roku 2008

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dýňové lazaně

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo