Pečené nadívané křepelky babičky Aničky
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 388 kJ / 1 527 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,51 g |
| Tuky | 103,88 g |
| Vláknina | 7,53 g |
| Cholesterol | 717 mg |
| Sodík | 2,52 g |
| Sůl | 6,05 g |
| Sacharidy | 99,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé křepelky částečně vykostíme – vyjmeme hrudní koš, páteř a kyčelní kosti, křidélka a stehýnka ponecháme, pak je i vyjmuté skelety máčíme nejméně 12 hodin (nejlépe přes noc) ve studené vodě, aby si maso odpočinulo.
Krok 2: Skelety a všechny kostičky dáme vařit do hrnku do menšího množství vody, mírně osolíme.
Krok 3: Připravíme nádivku. Všechny ingredience krájíme na drobné kostičky – rohlíky, špek, šunku i anglickou slaninu. Mírně opepříme a osolíme. Opatrně polijeme mlékem s rozkvedlanými žloutky, ale tak, aby houska jen zvlhla a nerozmáčela se. Ještě vše pocákáme máslem a zasypeme sekanou petrželkou. Důkladně promícháme a pak přidáme sníh z obou zbylých bílků. Znova rukou lehce promícháme.
Krok 4: Křepelky rozložíme na pracovní plochu, na každou poklademe anglickou slaninu a dáme přiměřené množství nádivky. Křepelky spíchneme jehlou nebo párátky a klademe na bok do pekáčku – pod každou položíme široký plátek anglické slaniny a každou také jedením širokým plátkem zakryjeme (když jsou plátky úzké, dáváme podle potřeby dva nebo tři – do křepelek, pod ně i na ně). Do rohu pekáčku dáme případný zbytek nádivky ve vhodné nádobce, nebo i jen tak volně. Vše podlijeme vývarem ze skeletů a rozpuštěným máslem. Pečeme pod poklicí podle potřeby - asi ¾ hodiny.
Krok 5: Podáváme s brambory - vařenými, opékanými nebo jinak upravenými podle chuti, hodí se i hranolky.
K pečeným křepelkám podáváme hlávkový nebo okurkový salát. Nebo i jiný podle obliby.
K pečeným křepelkám podáváme hlávkový nebo okurkový salát. Nebo i jiný podle obliby.
Zveřejněno 25. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené nadívané křepelky babičky Aničky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g3gr
Moje poznámka
Pečené nadívané křepelky babičky Aničky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g3gr
Nejnovější recepty
Jugoslávský paprikový salát
Přidáno před 1 hodinou
Kynuté nekynuté koláčky
Přidáno před 3 hodinami
Rychlá fazolová směs s klobásou, kukuřicí a rajčaty
Přidáno před 5 hodinami
Babiččin štrúdl z másla
Přidáno před 21 hodinami
Cibulová marmeláda s medem
Přidáno před 21 hodinami
Rajčatové bruschetty
Přidáno 29. 8. 2025 16:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohový koláč s borůvkami
kyskamaryska před 40 minutami
Vlčická játrová omáčka
miryg13 před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
marcela.cl před 1 hodinou
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Kolarovaa před 2 hodinami
Ostružinový koláč s tvarohem
Elinka1 před 2 hodinami
Pomazánka s kapií a balkánským sýrem
Frankie69 před 2 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
GProch před 4 hodinami
České buchty
Martas6 před 4 hodinami
Nepečený jablečný dort
EvaUl před 5 hodinami
Rychlá sušená rajčata
Hellda před 5 hodinami
Tématické fráze:
pečená křepelka recept,
pec ne křepelky na bramborech,
pecene krepelky na 150,
pečené křepelky s brambory,
nadívaná křepelka,
nadívané křepelky recept,
kuchařka pro dceru nadivany pecene kure
Suroviny:
křepelky,
rohlík,
špek uzený,
šunka,
slanina anglická,
vejce,
máslo,
mléko,
pepř,
petrželka zelená,
křepelky
Komentáře (2)