

Kuřecí stehna s mandlemi na zázvoru a mateřídoušce
Doba přípravy: 50 minut 2 porce Drůbeží maso 2 názory
Suroviny
- kuřecí stehna (nebo prsa)
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 smetana (na šlehání)
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička mateřídoušky (nebo majoránky)
- 2 stroužky česneku
- 1/2-1 lžíce hladké mouky
- 50 g mandlových lupínků
- sůl
- 1/2 kostky slepičího vývaru
- trochu olivového oleje na opečení masa
Postup přípravy receptu
Maso osolíme - dělala jsem ze stehen a posypeme zázvorem. Na hlubší pánev si dáme trochu oleje, stehna si z obou stran prudce opečeme, podlijeme vývarem, zakapeme citrónem a dusíme do měkka.
Pak si maso na chvilku vyndáme, šťávu si vydusíme téměř na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a po chvilce přidáme mandle, mateřídoušku a rozmačkaný česnek. Vrátíme maso zpět, dochutíme solí a necháme všechno dohromady provařit.
Poznámka
Dobroučká a pikantní improvizace. Kdo chce, může mouku rozmíchat ve smetaně a zalít.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky