Kuřecí stehna s mandlemi na zázvoru a mateřídoušce

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 50 minut 2 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

kuřecí stehna (nebo prsa)
šťáva z 1/2 citronu
1 smetana (na šlehání)
1 lžička zázvoru
1 lžička mateřídoušky (nebo majoránky)
2 stroužky česneku
1/2-1 lžíce hladké mouky
50 g mandlových lupínků
sůl
1/2 kostky slepičího vývaru
trochu olivového oleje na opečení masa
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme - dělala jsem ze stehen a posypeme zázvorem. Na hlubší pánev si dáme trochu oleje, stehna si z obou stran prudce opečeme, podlijeme vývarem, zakapeme citrónem a dusíme do měkka.

  2. Pak si maso na chvilku vyndáme, šťávu si vydusíme téměř na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a po chvilce přidáme mandle, mateřídoušku a rozmačkaný česnek. Vrátíme maso zpět, dochutíme solí a necháme všechno dohromady provařit.

Poznámka

Dobroučká a pikantní improvizace. Kdo chce, může mouku rozmíchat ve smetaně a zalít.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí stehna s mandlemi na zázvoru a mateřídoušce

Tématické fráze: mateřídouška citronová recepty maso na materidousce mateřídouška recepty kuřecí zázvor materidouska na maso kuřecí stehna se smetanou mateřidouška recept stehna v mandlích kureci stehno se zazvorem zázvor a mateřídouška kuře s čerstvým zázvor recept játra s mandlemi a medem recepty z kuřecích stehen se zázvorem kureci na zazvore kuřecí maso na mateřídoušce stehna na mandlích maso zázvor smetana "kuřecí stehna" zázvor kureci stehna na mandlich kuřecí stehna recept zázvor

Zapomněl/a jsem heslo