Bažant zapečený se sýrem (Kanada)
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 412 kJ / 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,51 g |
Tuky | 46,42 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 165 mg |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 3,38 g |
Sacharidy | 30,53 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 11. 2019 18:04
MamlajdaD: Já si pamatuju, že když jsem jako malá holka (asi 10 let) chodila do řeznictví, na hácích tam viseli zajíci, bažanti, ve veliké vaně plavaly ryby, občas mívali skopové a srnčí, často telecí. Později už jen skopové, telecí a ryby. Dnes máme zvěřinu, jen když ji náhodou vyhrajeme na mysliveckém bále v tombole .
23. 11. 2019 16:13
Eja57: Evi, to nevadí, že jsme "zdrcli", hlavně, že z toho nejjsme potlučené , a taky hlavně, že jsme si řekly, co jsme chtěly Měj se pěkně!
23. 11. 2019 16:08
MamlajdaD: jéje jsme se trochu "zdrcly" v komentech, sorry, děkuji za odpověď
23. 11. 2019 16:06
Mohu se znovu zeptat na zdroj receptu? Konkrétně na (Kanada)....kde podle mne opravdu bažanty neznají...jsem prostě jen zvědavá, zapékat pernatou zvěř se sýrem....to máš od někoho kdo žije v Kanadě?
23. 11. 2019 16:01
Eja57: Děkuji za komentář. Přirozený původ bažantů je v Číně, odkud se postupně rozšířily až do Evropy. Ale uměle byli vysazeni i na dalších územích. Cituji z wikipedie: "Některé druhy bažantů byly dovezeny do Severní Ameriky, Austrálie i na Nový Zéland, kde se tito stali součásti místní fauny." Takže když v Severní Americe, tak určitě i v Kanadě, to je jasné. Dík a zdravím!
23. 11. 2019 15:54
bofinka: Děkuji za komentář!
23. 11. 2019 15:52
hospodyne: Tak to verím, všetkého veľa škodí, však? Ale tak 3-4 kusy by som prijala.
23. 11. 2019 15:50
hospodyně: Určitě umíš připravit bažanty skvěle, už jen proto, že je děláš tak často! Z receptu jsem teď po vší té kritice nešťastná, ale zaboha si nemůžu vzpomenout, že bych to dělala jinak, než je psáno v receptu. Na co si zato vzpomínám dobře, bylo škubání a čištění bažantů. Snad nikdy se mi to nepovedlo bez natržení kůžičky, ať jsem se snažila sebevíc. (Někdy jsem to "kamuflovala" slaninovým "kabátkem"). Ale to jsem byla mladá, vždyť je to málem padesát let. Ale to se ještě dala zvěřina (nejvíc byly k mání zajíci a také bažanti) koupit ve specializovaných obchodech v každém trochu větším městě. Často to byl obchůdek, kde prodávali dvojí sortiment, jednak ryby a pak tu zvěřinu, někdy i drůbež. To ještě v obchodech mražená drůbež nebyla a o chlazené se mohlo lidem jen zdát. Ale koupit se to dalo, jen stačilo zajet "do města" a nakoupit si podle nabídky.
23. 11. 2019 12:20
tejaja: No, já "pol'ovníky" doma mám, ale věřte, když mi v sobotu nebo neděli večer přinesou 3-4 kusy najednou, zdá se mi o čertech. S dcerou je poctivě škubeme, ale už jsme je párkrát i stáhly z kůže, bytˇ to není ono.
23. 11. 2019 11:05
Eja57: Bažantov u nás máme dosť, vidieť ich na poliach, občas priletia na záhradu, len s tým odchytom (odstrelom) je to horšie. Aj bažantníc je dosť, len ten poľovník mi chýba.
23. 11. 2019 10:58
Zaujal mne původ receptu...ta Kanada... i jsem se ještě teď dívala, bažant se vyskytuje v Evropě a Asii...
23. 11. 2019 00:12
Lenunka: Tak maximalne by se dala takto upravit bazanti prsicka, recepty existuji, ale osobne jsem nikdy nedelala.
22. 11. 2019 23:50
bažant není maso na minutky, to prostě nemůže změknout, pardon. taky nevěřím....
22. 11. 2019 23:40
No, tak nevím. Bažanty připravuji dost často, ale skoro nikdy nejdu pod půldruhé hodiny čistého času. A spíš i víc. Moc receptu nevěřím. Ale možná to jen neumím.
22. 11. 2019 23:07
Eja57: Evi, čtvrtky bažanta se opékají poměrně dlouho, ("až jsou zlatoHNĚDÉ") a pak se ještě pečou s tou smetanou a sýrem. A protože se to opéká na másle, je jasné, že to nesmí být naprudko, to by to máslo dopadlo (a bažant taky)! To si asi dovedeš představit. Ale i tak ti moc děkuji za dotaz. Možná bych tam mohla podotknout, že se to opéká na menším plameni a dlouho. Tak dík a zdravím!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Banana split
Přidáno před 15 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 53 sekundami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 21 minutami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 2 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 3 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 5 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 5 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 7 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 8 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 9 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Anglický šachovnicový dort Battenberg: Působivou sladkou mozaiku s meruňkovým džemem snadno zvládnete upéct i doma
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: bažant jako minutka nejlepší recepty na bažanta zajíci viseli jak se dělá bažant na cinu
Suroviny: bažant, sůl, pepř, mouka, máslo, cibule, houby, víno bílé, smetana, sýr
Bažant zapečený se sýrem (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xX9n
61 názorů