Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažant zapečený se sýrem (Kanada)

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 11. 2019 21:51

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 412 kJ / 816 kcal
Bílkoviny36,51 g
Tuky46,42 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 165 mg
Sodík 1,36 g
Sůl3,38 g
Sacharidy30,53 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

23. 11. 2019 18:04

MamlajdaD: Já si pamatuju, že když jsem jako malá holka (asi 10 let) chodila do řeznictví, na hácích tam viseli zajíci, bažanti, ve veliké vaně plavaly ryby, občas mívali skopové a srnčí, často telecí. Později už jen skopové, telecí a ryby. Dnes máme zvěřinu, jen když ji náhodou vyhrajeme na mysliveckém bále v tombole :-).

MamlajdaD MamlajdaD

23. 11. 2019 16:13

Eja57: Evi, to nevadí, že jsme "zdrcli", hlavně, že z toho nejjsme potlučené :-D:-D, a taky hlavně, že jsme si řekly, co jsme chtěly :-!:yes: Měj se pěkně!:-K:-K

Eja57 Eja57

23. 11. 2019 16:08

MamlajdaD: jéje jsme se trochu "zdrcly" v komentech, sorry, děkuji za odpověď

Eja57 Eja57

23. 11. 2019 16:06

Mohu se znovu zeptat na zdroj receptu? Konkrétně na (Kanada)....kde podle mne opravdu bažanty neznají...jsem prostě jen zvědavá, zapékat pernatou zvěř se sýrem....to máš od někoho kdo žije v Kanadě?

MamlajdaD MamlajdaD

23. 11. 2019 16:01

Eja57: Děkuji za komentář. :-8 Přirozený původ bažantů je v Číně, odkud se postupně rozšířily až do Evropy. Ale uměle byli vysazeni i na dalších územích. Cituji z wikipedie: "Některé druhy bažantů byly dovezeny do Severní Ameriky, Austrálie i na Nový Zéland, kde se tito stali součásti místní fauny." Takže když v Severní Americe, tak určitě i v Kanadě, to je jasné. Dík a zdravím!:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

23. 11. 2019 15:54

bofinka: Děkuji za komentář!:-K

tejaja tejaja

23. 11. 2019 15:52

hospodyne: Tak to verím, všetkého veľa škodí, však? :-D Ale tak 3-4 kusy by som prijala. ;-)

MamlajdaD MamlajdaD

23. 11. 2019 15:50

hospodyně: Určitě umíš připravit bažanty skvěle, už jen proto, že je děláš tak často! :yes::-K Z receptu jsem teď po vší té kritice nešťastná, :-( ale zaboha si nemůžu vzpomenout, že bych to dělala jinak, než je psáno v receptu. Na co si zato vzpomínám dobře, bylo škubání a čištění bažantů. Snad nikdy se mi to nepovedlo bez natržení kůžičky, ať jsem se snažila sebevíc. (Někdy jsem to "kamuflovala" slaninovým "kabátkem"). ;-):-8 Ale to jsem byla mladá, vždyť je to málem padesát let. Ale to se ještě dala zvěřina (nejvíc byly k mání zajíci a také bažanti) koupit ve specializovaných obchodech v každém trochu větším městě. Často to byl obchůdek, kde prodávali dvojí sortiment, jednak ryby a pak tu zvěřinu, někdy i drůbež. To ještě v obchodech mražená drůbež nebyla a o chlazené se mohlo lidem jen zdát. Ale koupit se to dalo, jen stačilo zajet "do města" a nakoupit si podle nabídky. :-)

hospodyne

23. 11. 2019 12:20

tejaja: No, já "pol'ovníky" doma mám, ale věřte, když mi v sobotu nebo neděli večer přinesou 3-4 kusy najednou, zdá se mi o čertech. S dcerou je poctivě škubeme, ale už jsme je párkrát i stáhly z kůže, bytˇ to není ono.

tejaja tejaja

23. 11. 2019 11:05

Eja57: Bažantov u nás máme dosť, vidieť ich na poliach, občas priletia na záhradu, len s tým odchytom (odstrelom) je to horšie. :-D Aj bažantníc je dosť, len ten poľovník mi chýba. :-D

Eja57 Eja57

23. 11. 2019 10:58

Zaujal mne původ receptu...ta Kanada... i jsem se ještě teď dívala, bažant se vyskytuje v Evropě a Asii...

bofinka

23. 11. 2019 00:12

Lenunka: Tak maximalne by se dala takto upravit bazanti prsicka, recepty existuji, ale osobne jsem nikdy nedelala.

Lenunka Lenunka

22. 11. 2019 23:50

bažant není maso na minutky, to prostě nemůže změknout, pardon. taky nevěřím....

hospodyne

22. 11. 2019 23:40

No, tak nevím. Bažanty připravuji dost často, ale skoro nikdy nejdu pod půldruhé hodiny čistého času. A spíš i víc. Moc receptu nevěřím. Ale možná to jen neumím.:-8

MamlajdaD MamlajdaD

22. 11. 2019 23:07

Eja57: Evi, čtvrtky bažanta se opékají poměrně dlouho, ("až jsou zlatoHNĚDÉ") a pak se ještě pečou s tou smetanou a sýrem. A protože se to opéká na másle, je jasné, že to nesmí být naprudko, to by to máslo dopadlo (a bažant taky)! ;-) To si asi dovedeš představit. ;-):-8 Ale i tak ti moc děkuji za dotaz. Možná bych tam mohla podotknout, že se to opéká na menším plameni a dlouho. Tak dík a zdravím! :-K:-K

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bažant jako minutka nejlepší recepty na bažanta zajíci viseli jak se dělá bažant na cinu

Suroviny: bažant, sůl, pepř, mouka, máslo, cibule, houby, víno bílé, smetana, sýr

TopRecepty.cz

Bažant zapečený se sýrem (Kanada)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xX9n