Dušená hovězí kližka na špeku

recepty73 Kuchař: recepty73

3 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

850 g hovězí kližky
85 g uzeného špeku
350 g cibule
25-30 g česneku
rozmarýn dle chuti
sůl
pepř mletý
vývar nebo voda, dle potřeby
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme lehce dozlatava pokrájenou cibuli. Během smažení pokrájíme kližku na větší kostky, osolíme, opepříme a po osmažení cibule přidáme maso do hrnce též osmažit ze všech stran. Během smažení přidáme drobně nasekaný rozmarýn a ke konci smažení i nasekaný oloupaný česnek.

  2. Promícháme, necháme rozvonět, přilijeme cca 1,5 dl vývaru nebo vody a na mírném plameni a pod poklicí za občasného promíchání a případného podlití dusíme maso doměkka. Masové kostky by se neměly rozpadat, ale pod hranou vidličky by se měly nechat rozpůlit. Prostě šťavnaté a jemné jako dortík :).

  3. Maso během dušení nepodléváme příliš, pouze tolik, aby se nám tvořil z rozdušené cibule a česneku sosík. Pokud budeme chtít více sosu a přilijeme i více tekutiny, zahustíme šťávu maličko jíškou a necháme provařit. Dle chuti případně ještě osolíme a opepříme a můžeme podávat.

  4. K dušené kližce se hodí noky, rýže, brambory, ale klidně i bramborová kaše. Prostě uděláme takovou přílohu, která nám vyhovuje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušená hovězí kližka na špeku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hovezi kližka recept hovězí kližka dušená hovězí kližka hovězí maso-kližka hovězí klizka recepty

Zapomněl/a jsem heslo