Přírodní hovězí kližka dušená v papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: cca 80 minut 4 porce Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

900 g hovězí kližky vcelku
(nejlépe jednolitý sval-karabáček)
350 ml silného hovězího vývaru
2 lžíce oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1 plátek másla o síle 2 cm
2 velké hrsti nakrájeného medvědího česneku
nebo nakrájené zelené nati lahůdkové cibule z jednoho svazku
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celý sval masa opláchneme, osušíme a vetřeme do něj sůl a mletý pepř. Pro lepší držení tvaru maso utáhneme provázkem.

  2. V papiňáku na rozehřátém oleji restujeme dosklovita drobně nakrájenou cibuli s česnekem.

  3. Položíme maso, které necháme prudce se všech stran zatáhnout. Poté pod něj podsuneme nerezovou podložku, nebo pařák na knedlíky, podlijeme vývarem a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.

  4. Od doby varu, kdy plamen ubereme na minimum, dusíme 60 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, měkké maso dáme stranou, vytáhneme podložku a ponorným mixérem šťávu rozmixujeme.

  5. Do šťávy dáme nakrájený medvědí česnek nebo cibulovou nať, máslo a prudkým varem chvíli provaříme na hustější konzistenci.

  6. Maso zbavené provázku nakrájíme na porce. Podáváme se šťávou a bramborovým knedlíkem. Vhodná je i rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 243 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Přírodní hovězí kližka dušená v papiňáku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Milan P.: Díky za komentář:-KKuřecí kousky občas v papiňáku"peču",ale jen z uzeného kuřecího masa.To se nemusí dlouho připravovat:-)https://www.toprecepty.cz/recept/27888-uzena-kurec...
    Na čerstvé maso jsem si zatím ještě netroufla.To by se podle mě muselo přidat víc tekutiny,ale maso by pak bylo spíš dušené,než pečené:-8

    rihana: linkstrem,když není na jídla z papiňáku zvyklá,možná může"něco"cítit,nevím,to nemůžu posoudit:-)U nás doma s tím také nikdo nemá problém;-)

    Odpovědět

  • rihana rihana

    To je snad nesmysl, že je z papaňáku něco cítit. To jen snad kdyby byl špatně umytý. Já v něm vařím a dusím různá masa, brambory, rýži a nikdy si nikdo nestěžoval. Je to prostě super pomocník, hlavně když se spěchá.

    Odpovědět

  • Milan P. Milan P.

    Jen to vidím, už mám hlad. Už se dobře nepamatuji jak, ale peklo se i kuře v papiňáku.Zdraví Vás Milan P.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Všem děkuji za komentáře i přidané body:-8:-K

    linkstrem: V papiňáku vařila už moje babička,takže mi ty vůně a chutě příjdou normální,jsem na ně zvyklá:-)Ale věřím,že kdo není na tento zbůsob vaření zvyklý,tak ten rozdíl může poznat;-)Jsem ráda,že se Vám suroviny líbí,děkuji:-K

    Odpovědět

  • linkstrem linkstrem(neregistrovaný)

    Suroviny na vaření jsou super,ale v papiňáku nevařím,jelikož potom cítím zejména z hovězího masa něco,co při normálním vařením v hrnci unikne.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

Tématické fráze: dušena hovězí kližka hovězí maso v papinaku hovězí kližka v papiňáku hovězí klizka dusena hovězí kližka recepty hovězí klizka jak dlouho vařit hovězí v papiňáku dusene hovezi kližka v papináku dušené hovězí v papiňáku hovězí karabáček dušená kližka hovězí kližka recept pomalu dušená hovězí kližka hovězí kližka vcelku v papiňáku hovězí karabáček recept prirodni hovezi hovězí karabáček recepty recepty z hovězí kližky pomalu dušená kližka

Zapomněl/a jsem heslo